Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

kupiłem niedawno 325i e92 rocznik 2007. Po paru dniach wyskoczyła mi kontrolka, w serwisie zdiagnozowano, że zapchany katalizator. Poradzono mi, żeby wjechać na autostradę i polecieć 50-60km na obrotach 4000+. Jeździłem 120km na obrotach 4-6k, kontrolka nadal się pali. Czy jest w ogóle możliwe tak przepalić katalizator? Jeśli nie, to jakie są koszty wymiany/przepalenia w warsztacie? Jakie warsztaty polecicie w tym celu w Warszawie?

Opublikowano
Witam,

kupiłem niedawno 325i e92 rocznik 2007. Po paru dniach wyskoczyła mi kontrolka, w serwisie zdiagnozowano, że zapchany katalizator. Poradzono mi, żeby wjechać na autostradę i polecieć 50-60km na obrotach 4000+. Jeździłem 120km na obrotach 4-6k, kontrolka nadal się pali. Czy jest w ogóle możliwe tak przepalić katalizator? Jeśli nie, to jakie są koszty wymiany/przepalenia w warsztacie? Jakie warsztaty polecicie w tym celu w Warszawie?

Nie ma funkcji wypalania katalizatora w N52 z 2007, to legenda motoryzacyjna rozpowszechniana przez Mietkow ktorzy mechanikuja na osiedlach. Mozesz wymienic katalizator (ultra drogo), wklad (taniej) albo wymazac bledy srodowiskowe (najtaniej ale nie tanio).

Moja La Bunia

DO E9x :

oslona konsoli centralnej Performance OEM Carbon przed liftem - 725 zl

Wszystkie przedmioty aktualnie w galeri. Wysylka od 26/01/17. 15 dni na zwrot bez podowania przyczyn w nienaruszonym stanie

Opublikowano

błędy, które mi wyskakują po podłączeniu do komputera to:

- konwersja katalizatora bloku 2

- nieciągły

- konwersja katalizatora

- nieciągły

- regulowany kolektor indukcyjny 1, autotest

- nieciągły

- regulacja mieszanki 2

- nieciągły

zaproponowano mi wymianę kata (koszt ok. 3500zł), lub regenerację (ok. 1600zł). na czym miałoby polegać wymazanie błędów środowiskowych?

polecacie jakieś warsztaty w Wwie zajmujące się tym tematem?

z góry dzięki za pomoc!