Skocz do zawartości

Bmw e60 2004 r problem ze spryskiwaczami reflektorow.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, potrzebuje pomocy z tymi spryskiwaczami zauwazylem ostatnio ze wysuwaja sie ale nie psikaja nie mam pojecia o co chodzi, sprawdzalem pompke, pompka dziala, czytalem tez ze niby mogly sie zapowietrzyc ale juz pryskalem kilkanascie razy i wciaz to samo wiec raczej nie sa zapowietrzone. Czy ktos cos wie na ten temat.
Opublikowano
A może zamarzły w dyszach resztki płynu letniego?
Opublikowano
  • Autor
Raczej nie teraz wyciaglem wezyk z pompki i przedmuchalem go powietrzem pod cisnieniem i dysze wychodzily a z dysz normlanir powietrze lecialo wiec raczej zapchane czy zamarzniete nie sa.
Opublikowano
  • Autor
Dodam jeszcze ze jak wyciagłem wtyke od pompki to w srodku była mokra i płyn był przedmuchałem ja i włozyłem z powrotem po chwili dalej ja wyciagłem i była w srodku woda wydmuchałem i jak patrzyłem do srodka to płyn dostawał sie z pod tych blaszek co łaczy sie z nimi wtyczka, nie wiem czy to ma jakies znaczenie...
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Może nie domagać pompka-daje za małe ciśnienie.
Opublikowano
  • Autor
to jest chyba jedyne rozwiazanie bo innych pomysłow nie mam na to...
Opublikowano
  • Autor
Jesli ktos by mial podobny problem lub kogos to interesuje to po wymianie pompki wszystko wrocilo do normy pompka dawala za male cisnienie.
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Jakiej firmy pompkę kupiłeś i jaka jest jej cena?
Opublikowano
  • Autor
Oryginalna pompke kupiłem uzywana nie daleko mnie gosc sprzedaje uzywane czesci wyciagnał tez z e60 bo gosc zajmuje sie rozbiorka aut, zawoła sobie za nia 50 zł wiec kupiłem załozyłem i po problemie, widziałem pompki za pare groszy na allegro ale wydaje mi sie ze szkoda to kupowac.