Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie. Moja Beatka ma problem :( otóż dzisiaj zauważyłem 3 niepokojące objawy, a więc:

1. Płyn chłodniczy (3-4) dni temu dolany do poziomu MAX, a dzisiaj nagle jest trochę ponad MIN :o

2. Jeśli się nie mylę to właśnie płyn chłodniczy kapie w miejscu, którego nie potrafię dokładnie opisać dlatego wrzucam fotke ddb2947532948578c03fca1b2862b8fb.jpg

od razu po prawej stronie od niebieskiego korka.

3. W "wywietrzniku" ciepłego/zimnego powietrza na nogi od strony kierowcy również czasem kapie coś co przypomina płyn chłodniczy.

E36 316i 1995r. COMPACT - czysta benzyna

Po sprawdzeniu cóż to za ciecz stwierdzam, że jest zielona i lekko tłusta, a zalany płyn to różowy Borygo. Auto osiąga normalną temperaturę (wskaźnik w połowie) w raczej normalnym czasie jak i ciepły nawiew dobrze grzeje i szybko. Pomocy, co zrobić? Pozdrawiam

Wysłane z mojego SM-J500F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
jak kapie przy nogach kierowcy to mogą nie trzymać oringi przy nagrzewnicy ,dokręć kluczem 10 takie rurki aluminiowe jak ma klime.bez klimy chyba plastikowe jak sie nie myle
Opublikowano
jak kapie przy nogach kierowcy to mogą nie trzymać oringi przy nagrzewnicy ,dokręć kluczem 10 takie rurki aluminiowe jak ma klime.bez klimy chyba plastikowe jak sie nie myle

A w którym miejscu dokładnie to znajdę? Klimy nie mam.

Opublikowano
Musisz zdjąć osłonę nad nogami kierowcy i wtedy zlokalizujesz wyciek.a przy tej chłodnicy to jak dobrze widzę to leci z zbiornika oringi do wymiany
Opublikowano

Oringi czyli skręcane pierścienie? Które wymienić gdzie je zlokalizować?

Opublikowano
Oringi czyli skręcane pierścienie? Które wymienić gdzie je zlokalizować?

Jak wyżej