Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

:search: :search: :search:

Witam. Mam pytanie o tempomat. Kiedy próbuje włączyć pokazuje się ma liczniku przy prędkości skala Ale po puszczeniu gazu auto nie jedzie samo. Dodam że święci mi sie kontrolka Abs oraz mam wystrzelona poduszkę.

czy to może mieć zwiazek?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Kiedyś gdy miałem uszkodzony sterownik ABS nie działał tempomat.
Opublikowano

Nie podpisałem jeszcze do kompa wiec nie wiem. Na pokładowym nie ma nic od tempomat.

Dodatkowo mam zbieżność do ustawienia bo kiera krzywo stoi i święci Abs, ręczny i dsc. Czy to może mieć związek z tempomatem.

Wyczytałem gdzieś ze tempomat może nie działać przez jakąś taśmę airbag wiec pasowaloby bo mam wystrzelona

Opublikowano
Więc pewnie jesli komp święci błąd Abs to od tego moze tempomat nie działać bo komp widzi problem Abs... W pierwszej kolejności ustawie zbieżność. Może pomoże
Opublikowano
Wszystko jest ze sobą powiązane. Pod kompem wyjdzie co i jak. Może mieć to związek z ABS a równie dobrze mógł pójść czujnik sprzęgła zwijak lub jakieś inne pierdoły. Bez kompa raczej ciężko będzie coś doradzić.
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.