Skocz do zawartości

Co to jest za czujnik ? 318i

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
A skąd jesteś? Może ktoś z forum cię poratuje i posprawdza. Jest sporo osób na forum które ogarniają ten silnik.
Opublikowano
  • Autor
Warmia - Mazury Nowe Miasto Lubawskie dokładnie .
Opublikowano
Dla mnie to prawie drugi koniec polski może ktoś zaoferuje pomoc. Co do falowania lewe powietrze możesz sprawdzić sam i to w bardzo prosty sposób. Co do diagnostyki jednak namawiam do zainwestowania w kabel i inpe. Będziesz miał idealny program do bmw a koszt kabla z programem wyjdzie podobnie co jednorazowa wizyta na diagnostyce. A zostanie na dłużej. Z resztą gotowa inpa jest na chomiku. Wystarczy kabel.
Opublikowano
  • Autor

Inpe już pobieram kupie kabel jak najszybciej i dam ci nać..

W jaki sposób mogę sprawdzić lewe powietrze ?

Opublikowano
W kolektorze to np psikając plakiem po kolektorze . Zauważysz różnice w pracy silnika jak kolektor go zaciagnie. Lub jeśli palisz to możesz wdmuchiwac dym do kolektora przez przewód odmy. W miejscu nieszczelności poleci dym Pod spodem kolektora od przodu jest przewód odpowietrzenia baku. Wyciagasz go i zaślepiasz otwór w kolektorze tak samo z odmą przewód z separatora do kolektora trzeba zdjąć od strony kolektora. Zaślepiasz otwór w kolektorze wąż z separatora zostawiasz luzem skrzynia korbowa odpowietrza się do atmosfery. Jeśli falowanie ustanie znaczy że zaciaga gdzieś lewe powietrze przez skrzynię korbową. Odmę miałeś zmieniana? Bo nie pamiętam czy pisałeś?
Opublikowano
  • Autor
Nie nie była wymieniana odma z tego co ja wiem .
Opublikowano
Ok to jak będziesz sprawdzał lewe to zobacz przy okazji czy przewód od separatora nie jest spłaszczony