Skocz do zawartości

BMW E46 2.0D Regulacja ciśnienia w ramie paliwowej.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Forumowiczów!

Mam problem z BMW E46 2.0D 150Km. Powyżej 3 tyś samochód wchodzi w tryb awaryjny. Na komputerze wyskakuje błąd 4152- Nieznany kod błędu i 45AO- Regulacja ciśnienia w ramie paliwowej. Od czego mam zacząć w szukaniu przyczyny? Dziękuję i pozdrawiam;)

Opublikowano
Odczytywałem dane w czasie rzeczywistym. Podczas jazdy komputer był podłączony. Gdy skasowało się błąd Regulacji ciśnienia w ramie paliwowej to samochód odzyskał moc ale po chwili znowu wszedł w tryb awaryjny. Zawór ciśnienia paliwa został wymieniony ale problem nie znikł
Opublikowano

Przy gaszeniu silnika trzęsie trochę całym samochodem,wyjąłem kolektor i klapki wydaje mi się ze chodzą płynnie

. A regulacja ciśnienia wydaje mi się że jest poprawna. Komputer nic nie pokazywał tylko wyskoczył błąd Regulacji ciśnienia w ramie paliowej

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nagraj film z testu podczas jazdy, 4 lub 5 bieg i od 2000 rpm pedał gazu w podłogę, zakładka nominal/actual, czyli po wejściu w silnik f5 -> f6, bez tego ciężko jednoznacznie określić przyczynę.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.