Skocz do zawartości

Niestabilne dane obrotów silnika na teście 7.2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy takie zachowanie danych dotyczących obrotów silnika jest normalne? Nie powinny być stałe? Czy to są zbyt dokładnie podawane dane żeby były stałe?

Tutaj mam video:

https://youtu.be/JYHqeIXd3t4

Opublikowano
To jest norma masz wahania zaledwie o 20 obrotów także nie ma nic niepokojącego. A wskazówka ekonomizera czemu stoi w pionie? Filmik nagrywales na postoju. Czyżby po założeniu ramek blokowała się? Jeśli tak to pilnikiem iglakiem delikatnie podpiłuj od wewnątrz. Nie będzie śladu a ekonomizer zacznie normalnie pracować.
Opublikowano
  • Autor
Haha zapomniałem powiedzieć o nim. Faktycznie tak mi się stało po założeniu ramek na zegary, słychać tylko jak pyka podczas jazdy. Mówisz że od wewnątrz czyli pod spodem tam gdzie prawie się styka z tarczą zegara?
Opublikowano
Piłuj ramkę tylko delikatnie i żeby od zewnątrz nie było widać. A to że przyskrobiesz trochę od środka nie będzie nikomu przeszkadzać. Pod całym tym okrągłym elementem ekonomizera bo haczy o ramkę,dlatego się blokuje. Podpiłuj trochę ze skosa a ile to już będziesz widział. Ewentualnie kup cieńsze ramki :-)
Opublikowano
  • Autor

OFFTOP

Heh głupi jestem bo już kupiłem zegary na wymianę z powodu ekonomizera :roll: rozumiem że ciebie też to spotkało?

Opublikowano
Niestety tak, ale po spilowaniu wszystko było ok. W obecnej mam na szczęście oryginalne ramki :-)