Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pany,

Polecicie jakiś warsztat - sprawdzony który ogarnie mi problem z Vanosem w Warszawie. Interesują mnie tylko serwisy specjalizujące się w tym temacie a nie "pan Kazio złota rączka" :)

Wywaliło mi błędy i auto zrobiło się mułowate (Check się nie świecił), po skasowaniu (INPA), było ok. ale dziś wróciły. Wiem że prawdopodobnie czujnik wałka mimośrodowego, i z wyminą sam bym sobie poradził, ale wolałbym mieć pewność że tylko tu jest problem. Podsyłam poniżej listę błędów. Dwa pierwsze po skasowaniu wracają, pozostałe się skasowały i auto odzyskało moc.

Silnik to N52B30AF (325i USA), stosuję olej Valvoline (5W40). Może ktoś miał podobny problem.

Nr: 10801 2A31 Valvetronic, eccentric shaft sensor: track

Nr: 10823 2A47 Valvetronic, eccentric shaft sensor: plausibility

Nr: 10805 2A35 Valvetronic, eccentric shaft sensor: track

Nr: 10803 2A33 Valvetronic, eccentric shaft sensor: track

Nr: 10807 2A37 Valvetronic, eccentric shaft sensor: plausibility

Dodatkowo zauważyłem delikatne falowanie obrotów. Interesuje mnie czy ktos mialpodobny problem i go rozwiązał. I jaki był tego koszt. Wiem ze czujnik to ok 1600 zł a ile może kosztować robocizna lub ile powinna? Drugi temat to sam układ Vanos jakich kosztów moge sie spodziewać ??

Pozdr