Skocz do zawartości

BMW e46 320d Problem z nawiewem klimatyzacji

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie

Niestety zwracam się z kolejnym problemem mojego BMW e46 320d 1999rok 2.0 disel 136km Problem polega na tym że od pewnego czasu nawiew w klimatyzacji wydaje dziwne odgłosy - można to porównać do odgłosu suszarki na pierwszym poziomie suszenia. Auto podczas dodawania mocy dla nawiewu dzwięk się nasila raz jest raz znika jak idzie na fulla nie slychać tego tak . Co moglibyście poradzić w tej sprawie czekam na pomysły . Pozdrawiam Krzysiek

Opublikowano
Standardowo pewnie wentylator piszczy konkretnie łożyska lub się trochę wyosiował. Było o tym multum i jeszcze więcej tematów. Ostatni z 1.5 tyg temu. Poszukaj a znajdziesz.
Opublikowano
Ło jej zanim znajde to dziadkiem zostane bo tu masa tematów jest . Ktory wentylator ten koło nagrzewnicy ? czy jakiś w środku co jest bo nie wiem nie zaglądałem tam
Opublikowano
https://www.google.pl/search?q=Wentylator+e46&client=ms-android-orange-pl&biw=360&bih=559&prmd=ivsn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiGq_y-lcfRAhXEEywKHYCRAogQ_AUIBygB#tbm=isch&q=wentylator++e46&imgdii=TSy0_S7FGnTMYM%3A%3BzbRfrYORvxmvkM%3A%3BzbRfrYORvxmvkM%3A&imgrc=zbRfrYORvxmvkM%3A znajduje się tu. viewtopic.php?f=69&t=119990 a to pierwszy lepszy temat z Google. Jest ich dużo więcej ale wszystkich nie będę wklejał:-P powodzenia przy wyciaganiu. Uważaj bo łatwo uszkodzić wirnik i nie podlaczaj go na krótko bo max 8v dostaje. Ściągasz całość od kabinowki, i następnie ścianę jest na 2 torxach a dalej zobaczysz. Generalnie nic trudnego.
Opublikowano
A dojade tam ręką bo to pod podyszbiem jest jest tam miejsce i na co patrzec konkretnie co tam może byc wyjechane ? i drogie są naprawy tego podzespołu bo mi padnie to bede marznoł heheeh
Opublikowano
Czy drogie to zależy co z nim zrobisz. Jeśli psikniesz WD to nie. Jeśli będziesz wymieniał na nowy to tak. Widzę że nawet nie zajrzales w link który Ci podesłałem. Koledzy wkleili tam link ze zdjęciami jak to po kolei rozbierać oraz jak to naprawiali i czym psikali. Pisałem Ci już wyżej że konkretnie łożyska popiskuja zacierają się . Co robić a co nie już pisałem. Tak samo na co zwrócić uwagę. Resztę masz w linku który Ci wysłałem. Nie oczekuj że przepisze ci cały tamten temat. :D
Opublikowano
NA zdjeciach w tym 2 linku są podane zdjecia chyba po lifcie a moja jest przed ale jest to samo :) obaczje se to . I zerkne:) Dzieki za pomoc