Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Od pewnego czasu mam problem z lewym lusterkiem, nie mogę go ustawić tzn. po prostu nie działa. Prawe lusterko działa bez problemu, mogłoby się wydawać, że to przełącznik ale jeżeli przełącznik jest przełączony w lewo czyli sterowanie lewego lusterka to prawe przy cofaniu się obniża, jeżeli w prawo, to stoi w miejscu, ale sterowanie prawego działa. Podczas sprawdzania parametrów live prawidłowo pojawia się sygnał z przycisku ustawiania lusterka gdy przełącznik jest w pozycji w prawo, a gdy jest w lewo nie ma reakcji w programie. W tym momencie nie wiem gdzie szukać przyczyny, czy jednak przełącznik, ale wtedy nie byłoby reakcji chyba przy cofaniu, czy o co może chodzić. Zapomniałem sprawdzić ale jak dobrze pamiętam po wywołaniu ustawień fotela, kierownicy i lusterek chyba właśnie lewe lusterko nie ustawia się tak jak jest przypisane do pamięci, prawe działa na pewno bez zarzutu.
Opublikowano
Nie znalazłem takiej opcji, jedyne co udało mi się zrobić to zobaczyć, że program widzi reakcję na przycisk sterowania lusterkiem przy przycisk (lewo/prawo) jest przełączony w prawo, a brak reakcji tego 4 pozycyjnego gdy przycisk przesunięty jest w lewo.
Opublikowano

Właśnie niby objawy pasują do przełącznika, ale gdy się przełącznik przełączy wtedy lusterko prawe przy cofaniu się opuszcza, czyli jakaś reakcja na przełącznik jest, chyba, że działa to na zasadzie, że skoro przełącznik nie jest przesunięty w prawo czyli ustawianie prawego lusterka to sterownik zakłada, że jest w lewo i temu lusterko się opuszcza, a fizycznie po lewej stronie nie ma styku/nie działa/lub cokolwiek i lewe lusterko nie ma możliwości ustawienia się.

Niestety w obecnej chwili nie mam możliwości podłączenia i sprawdzenia tak więc jeżeli chodzi o sprawdzenie sterowania z programu trzeba będzie z tym poczekać.

Opublikowano
Dla pewności sprawdziłem wszystkie bezpieczniki ale okazały się sprawne, rozumiem, że piszesz o rozebraniu drzwi i po prostu dostaniu się do przycisku od środka? Trzeba będzie sprawdzić czy tam się zatrzymuje prąd czy nawet tam go nie ma...