Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam w aucie opcję z ogrzewaniem postojowym i dodatkowym pilotem. Uruchamianie "ręczne" przez menu działa (wiatraczek się włącza), ale mam problem z uruchamianiem go przez pilota. Po dłuższym przyciśnięciu zapala się na 2-3 sekundy zielona dioda, ale nie ma żadnej reakcji w samochodzie, nawet po odczekaniu ok. 5 minut. Podobnie zachowuje się przycisk "OFF" - dioda świeci przez kilka sekund, ale poza tym reakcji brak. W jaki sposób mogę uruchomić ogrzewanie postojowe z kluczyka? A jeśli już się to uda to przez ile będzie ono działało? Czy muszę je wyłączyć kluczykiem czy wyłączy się samo po jakimś czasie (np. 30 minutach)?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Pilot od Webasto trzeba sparować z autem poszukaj w instrukcji .

Tematów o tym setki "za nim zapytasz Poszukaj"

Np

viewtopic.php?f=109&t=139690

"Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego"
  • 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Włączanie webasto to sekwencja 2 naciśnięć"

1. naciskasz dłużej ON do momentu gdy zapali się dioda, puszczasz ON

2. na krótko naciskasz ON - dioda zaczyna migać i dopiero wtedy daje sygnał do auta

Jeśli to nie zadziała tzn że masz źle sparowany pilot z CAS auta.

Pzdr