Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Koledzy,

Czy automatyczne włączanie świateł mijania poprzez czujnik zmierzchu można jakoś zakodować z czujnikiem deszczu ?

Dziś w ciągu dnia - przy małych opadach a dużej jasności - zwrócono mi uwagę (bezmandatowo :) że jazda na swiatłach dziennych w tych warunkach jest wykroczeniem.

Jest na to jakiś automatyczny patent ?

Opublikowano
Nie obserwowałem tego dokładnie, ale wydaje mi się, że w mojej X3 po zakodowaniu DRL na długich jest tak, że jak mam włączone wycieraczki w trybie czujnika deszczu i włącznik świateł w trybie auto, to jeśli opad wywołuje ciągły ruch wycieraczek, to automatycznie włączają mi się światła mijania.

--

Pozdrawiam,

deebee (Darek)

Opublikowano
Nie obserwowałem tego dokładnie, ale wydaje mi się, że w mojej X3 po zakodowaniu DRL na długich jest tak, że jak mam włączone wycieraczki w trybie czujnika deszczu i włącznik świateł w trybie auto, to jeśli opad wywołuje ciągły ruch wycieraczek, to automatycznie włączają mi się światła mijania.

A to dzięki. Jeżeli tak jest to super - muszę tylko sprawdzić w trybie automatycznym.

Pozdrawiam