Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam! Nie chce odpalac Bawara przy -22( kiedyś było -26 po długim kręceniu odpalila) Świece zmienialem 2 lata temu, sprawdzałem je ostatnio sposobem "na iskrzenie" i wychodzi ze wszystkie sprawne. Do przekaźnika dochodzi prąd i słychać jego pstrykanie. Co może być przyczyną tego błęd?. (Filtr paliwa również nowy?
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Panowie zdjalem dziś kolektor, wykrecilem świece, wszystkie grzeją ,ale nie całe tylko trochę więcej niż połowa długości grzałki. Podlaczylem kompa nadal jest błąd, na ręcznym włączeniu przekaźnika świecy zarowej słychać jego pykanie.. brak już pomysłów. Czy niesprawne webasto może przyczynić się do tego błędu?
Opublikowano
Świece zmienialem dwa lata temu, nie jestem pewien,ale ten błąd po skasowaniu raczej powrócił ( z tego co pamiętam).Wcześniej było 5 uszkodzonych i tylko jedna sprawna. Oczywiście zmienilem komplet. Postaram sie zmierzyć dzisiaj. Męczy mnie już ta nierówna praca silnika po odpaleniu przy około - 10 :/ blad to "Glow Davice"
Opublikowano
Nie jestem specem w dieslach. Ale jeśli okaże się że to nie przekaźnik wszystko inne ok to może masz źle dobrane świece. Wiem że są na 8v i 12v v jeśli masz instalacje na 8v i dałeś świece na 12 to będą niedogrzane, ale to tylko teoria. Sprawdź te napięcia i napisz co i jak i czy dochodzą.
Opublikowano
Napięcie 0.02/3. Po odpaleniu jakieś 3 sekundy i 0.00 temperatura na zewnątrz 0℃ dodam że na wszystkich przewodach są prądy oprócz brązowego cienkiego.
Opublikowano
Problem rozwiązany,wymiana przekaźnika przyniosła pożądany efekt, silnik odpala dobrze, chodzi równo i niema niebieskiego dymienia bo odpaleniu tak jak było wcześniej przy mrozie koło 10 stopni , lub kilkudniowym postojem samochodu.