Skocz do zawartości

Bmw E39 530D Dziwne odgłosy z okolic silnika.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Posiadam Bmw e39 3.0d w automacie. Auto na zimnym silniku wydaje dziwne odgłosy z okolicy chłodnicy mi sie wydaje. Nie są to jakieś metaliczne odgłosy, a raczej słychać jak by coś przycierało o jakiś plastik czy coś w tym stylu. Pytałem mechanika to stwierdził że to normalne, ale w kumpal e39 sie tak nie robi wiec zglaszam sie do Was z prosbą o pomoc. Dodam ze gdy silnik jest rozgrzany nie slychac kompletnie nic. Dzisiaj jak odpalilem po 2 dniach bez odpalania to bylo na prawde dosyc glosno to slychac, udalo mi sie nagrac ale jak juz bylo ciszej.

Drugi problem to dosc cieżko chodzi mi kierownica, u kumpla w takiej samej e39 moge swobodnie kierowac jedna reką, a tutaj jest do dosyc meczące.

Dodam ze mam uszkodzony sterownik pompy abs i nie dziala mi kontrola trakcji, oraz maly wyciek z podstawy filtra oleju.

Opublikowano
Dzwiek to kolo pasowe wału, do wymiany na nowe, tylko corteco. co do wspomagania, masz servotronik? jak nie to bedzie Ci ciezko chodzic, jak masz to moze byc jego awaria, trzeba inpa sprawdzic.