Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, jakis czas temu zaowazylem pod korkiem wlewu oleju spora ilosc tzw masla. oleju silnik nie bierze i takze niezaowazylem nic na bagnecie, tam jest czysto, autem robie krotkie dystanse jest to na zasadzie odpalam z rana auto jade 6km i gasze i znowu . Nadmieniam tez ze ubywa mi od jakiegos czasu plynu chlodniczego , nie wiem z jakiego powodu ale postaram sie to sprawdzic. Pozatym silnik trzyma moc i jezdzi prawidłowo. Zna ktos problem? Mam sie szykowac na remont glowicy ? Jaki jest koszt takiej operacji ? Dzieki wszystkim za odpowiedzi!
Opublikowano
Zlokalizuj wyciek, jeśli znajdziesz to napraw. Masło pod korkiem może być jak najbardziej od krótkich dystansów ale i od uszczelki pod głowica lub uszkodzenie chłodniczki oleju wszystko zależy ile tego masła jest. Prosty sposób na sprawdzenie to nie wycieraj korka tylko pojeździ ze 30 40 km i zobacz czy masło znikło, jeśli tak to masz odpowiedz. Wstaw jakąś fotkę tego masła na korku
Opublikowano
Zlokalizuj wyciek, jeśli znajdziesz to napraw. Masło pod korkiem może być jak najbardziej od krótkich dystansów ale i od uszczelki pod głowica lub uszkodzenie chłodniczki oleju wszystko zależy ile tego masła jest. Prosty sposób na sprawdzenie to nie wycieraj korka tylko pojeździ ze 30 40 km i zobacz czy masło znikło, jeśli tak to masz odpowiedz. Wstaw jakąś fotkę tego masła na korku
[/img]

Mam fotki ale nie wiem jak sie wrzuca, ale ten test zrobie dzisiaj i dam znaka o wyniku ze tak powiem, dzieki za pomoc. Pozdrawiam!

Opublikowano
Robilem remont glowicy... koszt uszczelek, planowania, docierania zaworow, uszczelniaczy i wszystkich potrzebnych do tego gratow nie przekroczyl 800pln. Dodam, ze glowice musialem kupic druga, uzywana, bo moja pekla. Robocizna wlasna.