Skocz do zawartości

Jednorazowy problem z odpaleniem E39 520i

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

ostatnio wsiadam do autka przekręcam kluczyk odpala na sek. i gasnie potem piłowanie nie było słychać zapłonu i po kilku razach odpalił jak na razie się nie powtórzyło . może jakieś pomysły ? może czujnik wałka ? odczytałem błędy takie:

https://drive.google.com/drive/folders/0BztYXf1tmJQHbGd5RFV2dFg3Znc

poproszę o podpowiedz

Edytowane przez patryk.r1

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Link nie działa.
Opublikowano
  • Autor
już poprawiłem
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Błędy "shadow" to są tzw. śmiecie odrzucane przez program diagnostyczny i nie mają na nic wpływu.

Także pozostałe błędy nie mają także wpływu na odpalenie auta i są błędami statycznymi oraz występującymi sporadycznie.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Witam,

dzisiaj podpięcie kompa i zaś błąd . co może być przyczyną ???

często na wolnych obrotach jest jakby chwilowy zapad obrotów i czasami podczas przyśpieszania z niskich obrotów na wyższym biegu jest małe szarpnęcie.

https://drive.google.com/open?id=0BztYXf1tmJQHTldQa2hpNEZmUkE

Opublikowano
Kolego błąd nr 8 związany jest z usterką przepływomierza powietrza, stąd możliwe "zamulenie" auta, możesz odpiąć wtyczkę od przepływki i wtedy porównać czy jest lepiej. Błąd 123 związany jest z termostatem, a dokładniej z jego grzałką, która dość często ulega uszkodzeniu ten typ tak ma :wink:
Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.