Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Przymierzam się do zakupu felg i opon na wiosnę.

Na celowniku ori felgi m-pakiet z e83 przó 8j natomiast tył 9j

czy mogę założyć 4 nowe opony 235/50/18??

pozdrawiam

Opublikowano

też mam ten sam problem tylko z zimówkami. Teraz mam jakieś zetexy letnie i w sumie myślałem że zimy nie będzie a tu jednak. Chce założyć 245/45 R18 (czyli profil trochę mniejszy) ale drogie te opony że szok w tym rozmiarze. Nie chce szaleć więc myślę o dębicah frig o hp2 tych http://wulkanista.pl/debica-frigo-hp2/ Wole jednak nowe niż używane klebery krisalpy hp2 które proponowali mi w wulkanizacji.

Mój sąsiad jeździ na 19 calowych w astrze i się okazało że taniej mu wyszło kupić fele 17 i nowe opony niż same opony do tych 19 :D

A Ty @Balugass za czym się rozglądasz? I jakie fele? Alcara, Maka, Dotza?

Opublikowano
Dołączam do tematu, z tym że interesują mnie bardziej opony Premium do X3 w rozmiarze 235/50 R18. Przejrzałem te dębice frigo hp2 to muszę przyznać że całkiem niezłe. Bardziej jednak skłaniam się ku nokianom d4 lub UG9. O co chodzi z tym 8J i 9J? Myślałem że jak kupie felgi to ważne jest ET, średnica, ilość śrób oraz odległość między śrubami, a tu jeszcze jakieś litery? Jak to znajde na feldze?
Opublikowano
Do Twojej listy godnych polecenia opon premium dołożył bym jeszcze Continentale ts850. Z tego co wiem to w testach opon bardzo dobrze wychodziły. Praktycznie we wszystkich rozmiarach w top3. A te 8J i 9J o które pytałeś to jest oznaczenie szerokości felgi w calach. Cyfry 8 i 9 to szerokość a litera J to przeznaczenie felgi w tym przypadku oznacza samochody osobowe. Dla opon terenowych oznaczenie masz JJ a dla motocyklowych na przykład "A".
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jeżeli opona zimowa to zdecydowanie conti ts850.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• 5 tygodni później...
Opublikowano
Kolego kupiłeś już felgi do swojego X3,pytam ponieważ ja chcę swoje zamienić na 17" o ile jest to ładny wzór ,do tego są 1,5 roczne opony dunlop sport które kosztowały 3100 złotych.Jak ktoś jest chętny to proszę pisać.Pozdrawiam.
  • 2 miesiące temu...