Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Pierwsze A5 sportback to poezja, najnowsza generacja jest tragiczna. Tamto było tak piękne, że łatwiej było zepsuć niż poprawić.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Zgadza się trochę ignorancko to powiedziałem. Chociaż S5 nie występuje w konfiguracji RWD. C43 - fakt o tym też zapomniałem, poza tym nie jeździłem więc nie wiem jak wypada - zakładam że jest konkurencją dla 440i. Lex i Infinity już w teori powinniśmy porównywać do M4, ale jak dla mnie oba są totalną porażką. Oczywiście są różne gusta ja uważam że te auta są po prostu tandetne. Poza tym w kwestii prowadzenia Lexus sprawia wrażenie miękkiego i ważącego tyle samo co tankowiec postawiony na kołach. Już prędzej powiedziałbym że nowy Mustang GT stanowi alternatywę - przynajmniej jest stosunkowo tani.

Jeżeli komuś nie przeszkadza 4d to jest jeszcze Jag XE 3.0 v6 ale niestety nie miałem możliwości jeździć - wydaje się być zajefajny.

• 2 lata później...
Opublikowano
Jak by mi trzeszczały zgrzewy oddal bym im ten bubel.

Co do dojenia kasy niestety tego ich nauczyli klienci od lat pozwalając na to i jest to faktem naprawa gwarancyjna=wymyślanie oszukiwanie żeby klient zapłacił jak najwięcej zamiast przeprosin i wypucowania auta.

Mam podobny problem jak Wy w moim F34, który opisałem w innym temacie.

Powiem tylko jedno, reklamujcie samochody z tytułu rękojmi, a nie gwarancji. Jeżeli serwis nie będzie się na to godził (co jest sprzeczne z prawem) wyślijcie im zawiadomienie pocztą za potwierdzeniem odbioru. Jak już pismo będzie u sprzedawcy dostarczcie im samochód. Nie będę się rozpisywał na temat różnicy pomiędzy rękojmią, a gwarancją gdyż wszystko można znaleźć w sieci. Generalnie zaczynacie wtedy rozmowy na linii klient-sprzedawca, a nie na linii klient-BMW.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Również mam wrażenie, że jakościowo materiały odbiegają od poprzednich BMW, a ceny stale rosną za nowe auta.

Auto z 2018 roku..jestem po naprawie klaksonu(podobno częsty problem w 3 i 4)

Również mam problem z deską w bagażniku.

Praktycznie od nowości przednie klocki hamulcowe wydają dziwny dźwięk tarcia coś jakby piach wlecial mi do nich. W dodatku strasznie pylą

Dziwne przeskakiwanie podczas parkowania przy skręcaniu kierownica coś jakby z przegubu.

Niestety wybrałem pseudo chromowane listwy wokół szyb..po 40 000 km wyglądają jak w aucie po 500 000.

Prawdopodobnie jest to plastik oklejony folia aluminium.

Nie tego oczekiwałem kupując auto w cenie mieszkania...

• 1 rok później...
Opublikowano

Temat trochę stary ale i ja podzielę się swoimi bolączkami. BMW G30 530ixDrive. Rocznik 2018, przebieg 41tys km.

Od miesiąca cholera mnie bierze gdy jeżdżę po kocich łbach ( a w Łodzi drogi są prawie tylko takie ). Z okolicy tylnego prawego słupka dobiega metaliczny dźwięk jakby jakaś nakrętka zamknieta w metalowej puszce. Auto wstawiłem do ASO, rozebrali całą tapicerkę, sprawdzali profile endoskopem i się poddali. Wysłali ponoć protokół do centrali w Niemczech. W ciągu 24h ma być odzew, ale nie daje mi spokoju co robić jak centrala tez nie będzie miała pomysłu...

• 1 miesiąc temu...