Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Kupiłem jakiś miesiąc temu bmke wszystko bylo ok, aż wyjechalem w dalsza podróż. Po prostu jak by nie miała mocy ciężko sie rozpedza, jak stoję np na swiatlach to silnik dziwnie pracuje. Co to może być, proszę o pomoc ☺
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
I co na tym komputerze wyszło? Jakie błędy? Ktoś to zinterpretował? Podał co może być przyczyną?

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Komputer był podpiety gdy samochód dobrze sie sprawował, teraz jest nowe oprogramowanie. Jakieś 2 tyg po zmianie wszystko bylo okej. Żadnych błędów nie bylo.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ale teraz muszą być błędy :roll: skąd jesteś?

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

A na kiego grzyba tam grzebałeś i zmieniałeś oprogramowanie ? Zwiększone obroty ? Zdjęta blokada prędkości ? w 1.9 105 km ? Co ty piszesz i ewentualnie kombinujesz ?

Nierówne obroty i przygasanie na wolnych to może być jak masz np przerwany wąż odpowietrzenia skrzyni korbowej dostaje się powietrze tam i kuleje, ale na wysokich już by jechał raczej normalnie.

Opublikowano
zapewne chodzi o 105 KW a nie koni, jeśli np. falują obroty to może być dużo rzeczy, mi ostatnio padła cewka zapłonowa na jednym z cylindrów i silnik pracował tylko na 4 cylindry, ale to może być jeszcze świeca, przepływomierz, lewe powietrze i masa innych rzeczy, musisz podpiąć pod komputer