Skocz do zawartości

e53 3,0i manual problem z przeniesieniem napedu...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,właśnie zostałem właścicielem x5 3,0 i ,lecz jest z nią mały problem. Otóż podczas ruszenia coś szura i przeskakuje w skrzyni lub przednim dyfrze,lecz gdy juz to przeskoczy autko chodzi cicho. Wydaje mi sie ze przeniesienie napedu przy ruszaniu tylko dziala na przednia os lecz po ruszeniu jak juz auto nabierze 5-10 km (strzelam) to zalacza sie 4x4 czyli tylny most i wszystko ustaje.

Ciezko wytlumaczyc owa usterke,auto zachowuje sie jakby zalaczal sie polbieg..... Jesli takowy problem juz byl przerabiany to prosze mnie przekierowac,lub prosze o naprowadzenie :8)

Ktos cos poradzi?Pozdrawiam.

Opublikowano
Dokładnie, tak sądzę, ale ja mam przedlifta ze stałym napędem więc wiem tylko tyle ile obiło mi się o uszy na forach, niech ktoś bardziej doświadczony w tym temacie potwierdzi :)
Opublikowano

Dodam,ze auto zachowuje sie bardzo dziwnie przy kazdej zmianie biegow lub przy jezdzie na luzie. Wyglada jakby skrzynka xdrive byla uszkodzona. Raczej przenosi napedy lecz bardzo szumi i mam takie dziwne uczucie jakbym jezdzil automatem bo jak ona zatrybia to wtedy cos lekko szarpnie.

Rozbieral/regenerowal ktos z Was owy "reduktor"-ze tak go nazwe...