Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Sorki za brak odpowiedzi. Mialem różne żarówki i BOSH-e i cuda niewidy 50% wiecej światła itd. obecnie polecialem na bajer i kupiłem takie z niebieskim kloszem daja fajne biale swiatlo taka tandetna podroba xenona firma jakas noname ale świeci podobnie jak reszta jeśli chodzi o ilość światła. Doszedłem do wniosku że to nie żarówki a lampy sa do dupy np. slaby lub zuzyty odbłyśnik, lustro jest slabe i tyle. Zobacz że sama żarówka gdyby ja podłączył to tak mocno nie świeci dopiero lustro dobrej jakości ukierunkowuje światło. Kupiłem auto 3 lata temu z takimi lampami i mam do dziśIMG_20160602_204706_HDR.jpgIMG_20160212_073211_HDR.jpg
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Obie soczewki świecą identycznie wiec odbłyśniki sa raczej ok. Gdybym założył xenon to wiadomo ze widziałbym lepiej bo od tego one są

widziałbyś lepiej tylko z przeciwka nic by nie widzieli.

zobacz co to poziomowanie i czujniki od tego.

1.VIII.1944 - 3.X.1944 Pamiętamy 63 Dni Chwały

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

pozwoliłem sobie wrocic do tematu i opisac jak uporałem się z problemem, może ktoś skorzysta.

1. zdemontowałem i wyslalem obie lampy do kompletnej regeneracji (nowe odbłyśniki, czyszczenie całego wkładu lamp, polerowanie klosza itd.) Panowie z PVL Polska dobrze się spisali

2. zamontowałem lampy na normalnych zarowkach h7 i nawet na nich zobaczyłem znaczna poprawe

3. pozwoliłem sobie zamontować zestaw HID Xenon firmy Vertex 6000K (najdroższy zestaw pod H7) polecam

wypoziomowałem lampy w diagnostyce w obu płaszczyznach jak należy.

autopoziomowanie również działa ;D

Efekt: Olśnienie. Widocznosc kosmiczna, lepiej niż się spodziewałem. Obie lampy świecą identycznie prosto i nie ma mowy o jakimkolwiek oślepianiu. Dla ciekawskich zmieniłem listwy pod lampami na te ze spryskami jakby ktoś się czepil w co szczerze wątpie ;) oczywiście nie montowałem całego zestawu sprysków bo nie ma sensu tylko zaślepki. Zdjecia później ;p

330ci 04' m54b30 manual 6-gang shadow-line eibach

http://s2.ifotos.pl/mini/201703091_aswnans.jpg