Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam. Zamierzam wymienić w BMW E46 2.0 Diesel i nie wiem dokładnie czy będą Dobre do tego samochodziku :)

W pierwszej kolejności na styczeń wpadłby Akumulator: FIAMM Titanium Plus 80ah 720a - Dobry pomysł ??

Oraz nowy Filtr paliwa: UFI 26.005.00 - Według iparts pasuje do 136KM

Średnica zewnętrzna [mm]: 68

Średnica wewnętrzna 2 [mm]: 19,3

Średnica zewnętrzna 1 [mm]: 82

Wysokość [mm]: 127,5

Nowe Klocki tył: METELLI 22-0261-0

System hamulcowy: Ate - Teves

Szerokość [mm]: 123,2

Wysokość [mm]: 45,2

Grubość [mm]: 17

Styk ostrzegawczy o zużyciu: przygotowany dla wskaznika zużycia

Oznaczenie kontrolne: ECE R90 APPROVED

Oraz Spray BOLL do pasków klinowych itd.

Te wszystkie części będą dobre do BMW E46 320d 136KM ??

Oraz ile wam pali M47 na 100km ? mi wychodzi jakieś 7,5l Tankując Paliwo Diesel BP Ultimate Active i myślę że w lecie to dużo jak na diesla :/

W tym roku nie miałem jak zakonserwować jej ale myślę że w lecie zakonserwuje ją co powiecie na Nadkola K2 Durabit Baranek a podwozie BOLL'em wyszstkie raczej na pędzlu po dwie warstwy :mrgreen:

Edytowane przez Alfa47
Opublikowano

viewtopic.php?f=69&t=117886 :search:

edit: Akumulator powinien się sprawdzić. Nie znam tej marki. Mimo wszystko nie ma reguły czy tani akumulator padnie po 2 latach czy drogi. Zdarza się wielokrotnie, że tańsze akumulatory wytrzymują dłużej niż "markowe".

Filtry ogólnie polecane to Mann i Knecht.

Klocki polecam Zimmerman lub Textar.

Po co Ci ten spray ?

Raporty spalania znajdziesz chociażby na autocentrum. Generalnie wszystko znajdziesz dzięki opcji szukaj. Trochę zaangażowania.

Opublikowano

Akumulator polecam firmy Westa Force (prod. ukraińska) u siebie mam 74Ah ori siedział 80Ah.

Filtry tak jak kolega wcześniej napisał MANN, Knecht oraz Bosch (to samo co MANN a cena niższa)

Klocki również polecam Textara.

Mój klekocik spala średnio 6 - 6,5 lato tryb mieszany, zima 6,5 - 6,8 to wyniki z tankowania pod korek z ostatnich 40tyś. km paliwo to zwykłe BP Active + dodatek smarujący pompę VP.

Potrzebujesz klucza do blokowania wału korbowego M47 / M47N... mam taki! NOWA CENA 120zł!

Amsoil AFL + Archoil AR9200

Opublikowano
Akumulator polecam firmy Westa Force (prod. ukraińska)

To samo bym polecił. W mamy aucie ten akumulator przeżył największe mrozy, mimo paru wyładowań do zera działał bez zarzutu. Po prostu ideał. Do BMW chciałem włożyć ten sam, ale jest w tym jeden szkopuł - akumulatory przez wojnę na Ukrainie nie są już produkowane. Takie dostałem info rok temu. Są do kupienia tylko jeśli zalegają na magazynach. Coś się zmieniło w tej kwestii ? Ktoś coś się orientuje ?

Opublikowano

Ja zakupiłem w tamtym roku w listopadzie, to jeszcze nie było problemu, ale to było rok temu.

Znajomy kupił na wiosnę z tej samej hurtowni to też jeszcze mieli ofertę od 45Ah do 180Ah z Westy, a jak jest teraz z to szczerze powiedziawszy nie wiem.

Ale trzeba przyznać aku porządne i za rozsądne pieniądze.

Potrzebujesz klucza do blokowania wału korbowego M47 / M47N... mam taki! NOWA CENA 120zł!

Amsoil AFL + Archoil AR9200