Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Maksymalnie może być ok. 0.05A ale to dopiero po uśpieniu wszystkich modułów. Mierzyłem kiedyś w E60 to całkowite uśpienie następowało po ok. 34 min.
Opublikowano

No to kolejny problem :( po dołożeniu kamery cofania i haka elektrycznego prąd mi ciągnie na lewo.

Wczoraj ładowałem cały dzień i wieczorem robiłem trasę dzisiaj komunikat:

Akumulator pojazdu

Niskie napięcie akumulatora podczas postoju. Odbiorniki prądu mogą chwilowo być odłączone. W razie potrzeby ustaw ponownie datę i godzinę. W przypadku ponownego wystąpienia usterki konieczna kontrola w serwisie BMW.

:cry2: :cry2:

Jadę dzisiaj walczyć z problemem po południu jak tylko coś wykombinują Panowie co zakładali, to dam znać co jest grane.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Masz bezpieczniki do haka i kamery? To odłącz po kolei i sprawdź czy dalej ciągnie. Jeśli po dniu ci rozładowywuje akku to ciągnie porządnie prąd. Nawet kilka amper. A to już może być niebezpieczne ze względu na możliwość samozapłonu...

With mobilephone sent.

Opublikowano
Wszystko podłączone w oryginale na modułach i zakodowane -jadę dzisiaj odstawić auto tam gdzie zakładali mi -sam jestem ciekawy co powiedzą przecież to nie jest możliwe, żeby w kilka godzin zjechało akumulator AGM naładowany na full praktycznie do zera.
Opublikowano

No i ponoć wszystko jest okey tzn. wg wskazań komputera nie było poboru prądu większego niż 0.01 A więc tyle co nic. Nie mniej po wczorajszej trasie 200km i ładowaniu na prostowniku akumulator po podłączeniu dzisiaj do testera jest w pełni sprawny ale niedoładowany.

Rano jeszcze jadę do elektryka bo coś tu nie halo wszystko okey poboru nie ma i prądu też. Ładowanie też jest okey.

Opublikowano
A czy alternator poprawnie laduje?
Jadę wolniej ale na 20-tkach.

Fan Mercedes z dwoma BMW ;)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)
Ładowanie też jest okey.

JEDi dużo i szybciej pisze niż myśli.

Bz :cool2:

Edytowane przez Andrzej62
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Z prądem wszystko unormowane po licznych przebojach -problem tkwił w napięciu kamery.

Powodowała zwiększony pobór prądu -po zmianie "+" na bezpośredni, problem zniknął -jeżeli komuś mogłem pomóc, to miło.