Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. X5 z 2004 r i problem ze zmieniarką CD na 6 płyt. Jest podłączone zasilanie i drugi kabel, kaseta działa wysuwa się ale nie mogę na wyświetlaczu przełączyć na CD. Przycisk mode przełącza jedynie na kasetę a zmieniarki wcale nie widzi. Proszę o pomoc? Szukałem na forum ale w tym temacie nic nie ma.
Opublikowano
Sprawdź czy przewody ten z 3 pinami jest ok włożony, nie pamiętam już dokładnie ale 6 pinowa odpowiada za dźwięk a zasilanie itp ta 3pinowa i od niej chyba zależy czy wykrywa zmieniarke czy nie
Opublikowano
Przy zmieniarce wszystkie kable są podłączone, kilka razy podłączane i odłączane wyglądają ok nie są zaśniedziałe ani uszkodzone. Nie sprawdzałem za panelem bo to większa robota. Czy tam jest jedna kostka czy jest osobna od zmieniarki? Nie znalazłem fotki z podpowiedzią.
Opublikowano
Za ekranem nie mas co szukać, musisz zajrzeć do tunera radiowego będzie w kole zapasowym
Opublikowano
Ja miałem taką samą sytuację i zmieniarka po prostu padła. Ot tak nagle. Płyty brała, słychac było że coś pracowała ale nie wykrywało jej na ekranie. To są delikatne dziadostwa i padają jak muchy. Także raczej szukaj drugiej albo cyfrowy XCarLink który też ma swoje wady z którymi nic się nie da zrobić i napewno sprawia więcej problemów niż sprawna zmieniarka. Ale raczej nie padnie z dnia na dzień tak jak potrafią te zmieniarki.
http://i.imgur.com/mk2DLM9.jpg http://i.imgur.com/p36AAFC.jpg
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano
Było dokładnie tak jak napisał kolega powyżej. tj zmieniarka była uszkodzona. Dziś kupiłem drugą - monitor ją wyszukał, płyty załadowane i gra.