Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

co jeszcze było robione??

wtryski jak mniemam regenerowane?? jeśli tak to czy zostały zakodowane?

diagnostykę robiłeś? błędy jakieś są??

co z EGR em? co z DPFem??

Pytanie podstawowe czy te problemy pochodzą ze skrzyni, czy z silnika

Opublikowano

Silnik N47 z E60 jest PRAWIE taki sam jak z E90 a tutaj prawie robi duza roznice bo ten silnik nigdy nie bedzie dobrze dzialal przy programie z E90 320D a twoj DME nie pozwala na wprowadzenie programu kompatybilnego z tym silnikiem.

jedyne silniki 2.0D ktore sa 100% kompatybilne z twoim modelem to silniki Z E9X i Z E8X.

Moja La Bunia

DO E9x :

oslona konsoli centralnej Performance OEM Carbon przed liftem - 725 zl

Wszystkie przedmioty aktualnie w galeri. Wysylka od 26/01/17. 15 dni na zwrot bez podowania przyczyn w nienaruszonym stanie

Opublikowano
powiem ci ze zrobilem ten sam blad co ty z innym silnikiem bo posluchalem ludzi ktorzy mysleli ze wiedza co mowia i mimo wizyt u kilku "magikow" nic to nie dalo. Kupilem jedna silnik uzywany na gwarancji a wiec zlozylem reklamacje i firma ktora mi go sprzedala po dwoch tygodniach od zawiadominia uznala moja reklamacje przyznajac sie ze popelnili blad w mozliwosci swapu. Teraz nie wiem jaka jest syuacja u ciebie i jak uciazliwe sa dla ciebie te roznice.

Moja La Bunia

DO E9x :

Wszystkie przedmioty aktualnie w galeri. Wysylka od 26/01/17. 15 dni na zwrot bez podowania przyczyn w nienaruszonym stanie

Opublikowano

właśnie, a może wiesz co oznacza to prawie??

Szukając silnika do e90 które robiłem natrafiłem na info że silniki od e60 są inne, realoem też to potwierdza (inny numer bloku), pytanie tylko czym się różnią???

Nie sprawdzałem, smok i pompa są takie same?? Może wałaki balansujące??

ja kupiłem silnik z 1er z wersji 118d czyli słabszy, cały osprzęt został z e90 320d, blok silnika jest taki sam zarówno w 118d jak i 320d, różni się tylko osprzętem (wtryskiwacze, itp)

Wydaje mi sieże przekładając osprzęt z dawcy, nie powinno być różnicy, bo przecież te silniki nie różnią się chyba stopniem sprężania, a skoro osprzęt, poza słupkiem zostaje to co jest inne??

Pytam bo ciekawi mnie temat, co jest innego w tych silnikach'

Wiem że np w X3 jest inny wał korbowy, gdyż inaczej jest zrobiony napęd pompy oleju, ale też da się to poprzekładać

Opublikowano

trzeba przleciec czesc po czesc jak zrobiles lacznie z osprzetem bo malo prawdopodobne aby ktos mial gotowa odpowiedz. Osprzet z E60 jezeli sie rozni nie bedzie dzialal wedlug mnie na programie z E90 albo bedzie dzialal z bledami.Teraz nie znam sie na dizlach a wiec gdybam.

chcialem tylko aby uwarzac na pochopne wnioski jak chodzi o kompatybilnosc bo wiem jaki to moze byc problem

Moja La Bunia

DO E9x :