Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam taki problem w E39 silnik m52b20 gdy jest zimno na dworzu i gdy przerzuci się na gaz to nie równo chodzi i czasem gdy jadę i zacznę chamowac to wciskając sprzęgło potrafią całkiem spasc obroty i zgaśnie gdy się zagrzeje jest okej w ciepłe dni tez jest okej gaz jest sekwencyjny roczny i od początku takie objawy byłem u dwóch gazownikow i nic konkretnego się nie dowiedziałem oleje filtry na bierząco wymieniane co to może być za przyczyna ? Z góry dzięki i pozdrawiam
Opublikowano
ale byłem u gaziarzy dwoch innych niż montowałem u nich, i temperatura jest idealnie ustawiona, a jak gaz zakładałem było ciepło jeszcze na dworzu, przyszły chłodniejsze dni i gaz na zimnym wiosna,lato była znów okej, zima teraz idzie i znów wariować zaczyna, słyszałem ze to moze byc objaw odmy separatora oleju, lub vanosa odmy nie wymieniałem w nim jeszcze
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
jakie masz wtryski do gazu?
Drogą dedukcji doszedłem do konkluzji...!!!!
Opublikowano
czerwone valtek wiem ze sa lipne ale fakt faktem sa nowe i znam duzo ludzi co ma takie i niema takich objawów i dziwi mnie bo gdy jest cieplo na dworzu jest okej, a w zimne dni jak samochod cieply tez jest okej, a tylko ten objaw jest gdy jest zimno na dworzu i na zimnym silniku samochód przerzuca sie przy 36-37 stopniach na gaz, i wariuje gdy ma temperature około 60-70 stopni jest okej juz i tylko w zimne dni objaw falowania,przygasania podczas jazdy przy wciśnieciu sprzęgła
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Wtryski się kleją

Te wtryski to szmelc.

Opublikowano
To mówicie ze to wina wtrysków powiem tak wyregulowane i temperatura ustawiona napewno okej słyszałem ze podobne objawy daje bania i odma tez ale to i na benzynie bym tak miał a tak niemam powiem tak ze tez kopci na biało w mrozy gdy ciepło nie oleju bierze z 0,3-0,5 na 10tysi przy mieszanej jeździe ale często gwałtowne ruszanie np. A i jakie wtryski polecacie nie drogie a dobre i czy lepiej na osobnym wtrysku czy na listwie
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

No ja mam barracudy i są świetne.

Szybkie , precyzyjne , solidne , ciche.

Mam sześć sztuk oddzielnych a nie w listwie.