Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam problem z moim e91, a mianowice w aucie rozładował się akumulator, mimo iż nie zostawiłem nic włączonego. Auto stało półtorej dnia i w tym czasie aku padł do takiego stopnia, że nie działało nawet podświetlenie wewnątrz. Po podładowaniu aku(5 godzin prądem 8A) zapalają się normalne informacje podczas zapłonu, działają światła i cała elektronika, ale podczas próby odpalenia auta, wszystko gaśnie. Dodam, że auto miesiąc temu miało regenerowaną turbinę i paliło na dwóch świecach, bo jedna z pary padła.

Ma ktoś jakiś pomysł, od czego zacząć szukanie przyczyn takowej usterki? Nadmienię również, że cały jeden dzień padał deszcz...

Opublikowano

Dzięki za info. Sprawa wygląda tak, że po doładowaniu kolejnych 5 godzin samochód odpalił bezproblemowo.

Pytanie moje brzmi, czy tak powinno być, że jeśli akumulator jest zbyt słaby, to rozrusznik nie podejmie nawet próby uruchomienia silnika?

Opublikowano
Nie dochodzi do rozruchu, ponieważ przekaźnik na to nie pozwala ze względu na niskie napięcie - zbyt niskie aby doprowadzić do rozruchu silnika. O tym samym trzeba pamiętać podczas rozruchu np, za pomocą kabli.