Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, od pewnego czasu zastanawia mnie z czego wydobywac może się "burczenie" tak jakby sie coś kręciło, im szybciej jade na niższym biegu to jest to bardziej słyszalne i szybysze. Słysze to w kabinie, przy szybie. Samochód 318i 143km benzyna;)

Na wyższym biegu, niższe obroty mniej to słychać.

Na biegu jałowym nie słychać nic,

Jadąc z ciekawości wrzuciłem na luz to też nic nie burczało.

Nie przeszkadza to w niczym, tylko sie zastanawiam co to może byc, odrazu mówie, że na pewni nie łańcuch bo rozrząd mam świeżo wymieniony komplet:)

pozdrawiam.

Opublikowano
Źle założona górna plastikowa osłona silnika może dawać takie efekty. Ściągnij i załóż dobrze.

-------------------

Artur

Opublikowano
Będę w to patrzył w przyszłym tygodniu, a powiedz mi dokłądniej, chodzi o górną pokrywe silnika? czy o podszybie(obudowe filtra kabinowego)?
  • 1 miesiąc temu...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Będę w to patrzył w przyszłym tygodniu, a powiedz mi dokłądniej, chodzi o górną pokrywe silnika? czy o podszybie(obudowe filtra kabinowego)?

Gorna plastikowa, przykręcana na dwie śruby.

-------------------

Artur

Opublikowano

Patrzyłem na to, i ciężko jest to inaczej założyc.

Może zdejmę całkowicie i się przejadę wtedy będe miał pewność.

a widziałeś ten filmik w poprzednim poście? dźwięk miałeś podobny ?

Opublikowano
Na filmie jest inny dźwięk niż ja miałem ze źle zamontowaną osłoną ale ja miałem M47, a Ty masz N

-------------------

Artur