Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Znajde tu kogos kto posiada BMW 520D lub inny model z silnikiem N47 po chiptuning-u,box-ie i usunieciu DPF-a?

Chcialem sie dowiedziec jak samochod sie zachowuje po takiej operacji,czy szykowac sie odrazu na jakies wydatkie zwiazane ze zwiekszeniem mocy itd

Dziekuje bardzo i pozdrawiam posiadaczy :)

• Zarejestrowani
Opublikowano

To może ja Ci odpowiem, bo raz że się tym między innymi zajmuje, a dwa że miałem swoją e91 318d na dpf off i chip, i aktualnie moja żona też jeździ e91 320d n47 po chipie i wywaleniu dpfa.

Jeżeli spodziewasz się uzyskać rakietowe osiągi i ciekawe brzmienie wydechu - to odpuśc temat, jeżeli zależy Ci na zwiększeniu elastyczności i przedłużeniu życia swojego autka - wtedy jak najbardziej zabieg godny polecenia.

Na wydatki nie musisz się szykować o ile autko aktualinie jest w dobrym stanie i osoba u której będziesz to robił, zrobi to z głową :cool2:

b4c4c1867b858a60.jpg.30a4296d964cadcc5bbee45deeb1292d.jpg

OFICJALNY ZEWNĘTRZNY PARTNER BMW AG

Chiptuning Programowanie Carplay Kodowanie Diagnostyka BMW AOS

Tel. +48-790-465-462

https://www.facebook.com/Codemybimmer

https://www.instagram.com/codemybimmer

Opublikowano

Dziękiję bardzo za odpowiedż,niestety pochodze z Radomia odleglosc za duża żeby do ciebie podjechać na zabieg,postaram sie poszukac kogos tu na miejscu,jeszcze jak mogł byś mi podpowiedzieć na co zwrócić uwage,nie zależy mi na brzmieniu wydechu i powiekszeniu mocy,robie to dlatego że zapchal sie DPF.

Dziekuje i pozdrawia.

Opublikowano
Jesli masz ochote to r-jet Owczary kolo Buska-Zdroju masz nie daleko, ogarnia temat N47 bardzo dobrze ;)
Opublikowano

Dziekuje bardzo,juz znalazlem remapper.pl kolo Radomia jest blisko wrazie gdyby cos sie dzialo z programem zawsze moge podjechac ze wzgledu na mala odleglosc.

Odezwe sie po zabiegu,zdam relacje jak sie auto zachowuje :)

Pozdrawiam.

Opublikowano

Mi powiedzieli 300zl za wylaczenie sterownika i 600 za chip-a,wywalam dpf za stale wstawiam downpipe w jedo miejsce

remapper.pl

Opublikowano
To tanio, mi powiedzieli 500 zl :shock: za sam sterownik bo tylko tyle chce zrobic, gdyz dpf juz mam usunietego :D mam pytanie czy tobie to ten sterownik wyciagali z silnika i podlaczali pod zasilanie i go po prostu na stole robili ? programowali ? czy nie ? bo w sumie juz znalazlem program i odpowiednie kody do usuniecia dpf xD
Opublikowano
bo w sumie juz znalazlem program i odpowiednie kody do usuniecia dpf xD

Jeżeli myślisz, że prawidłowo usuniesz dpf w N47 przy pomocy programików typu "Ecusafe" i tym podobnych to jesteś w błędzie.

... i odpowiednie kody do usuniecia dpf xD
Z tymi kodami to poleciałeś na całego iksde :D
peace & love
Opublikowano
Poprawne i bezpieczne rozwiązanie problemu elektronicznego usunięcia dpf. Można przy tym liznąć też nieco wiedzy analizując zmiany w pliku.
peace & love
Opublikowano

Witam

Jeszcze nie robilem usowania sterownika DPF ani chip-owania,jade we wtorek rano,dzisiaj wywalilem dpf i kata,jak narazie auto smiga bez zadnych problemow jesli tak bedzie do wtorku to raczej tylko chip zostanie zrobiony do momentu jak zaczna sie problemy ze sterownikiem dpf,usowanie jest robione tylko i wylacznie przez programy,zadnego sterownika nie wyciagaja z auta,rok gwarancji na oprogramowanie w razie gdyby cos sie dzialo.

Opublikowano

W sumie to tylko jestem ciekaw czy w Polsce przy przeglądzie samochodu jest wykonany pomiar co2 ?::)))

Pewnie jest tylko czym , jestem pełen podziwu.:)))

Pozdrawiam wszystkich bez ...... :shock:

Opublikowano

Witam

Autko juz po zabiegu,sterownik bym wyciagany z auta do usuniecia DPF-a jak rowniez do wgrania map,jak narazie jestem zadowolony chodz spodziewalem sie lepszego efeku,niestety moje auto posiada automatyczna skrzynie biegow i nie moglem pozwolic sobie na program ktory dal by mi ok 225km i 420Nm,aktualnie jest ok 200km i 380Nm.Przed programem moc byla troszke nizsza niz jest podawana 172km i 330Nm.

Tanio i solidne,indywidualne programy i modyfikacje.

Polecam Remapper.pl

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

GA6HP19Z (BMW) = 6HP19 TÜ (ZF)

Jest ta sama co w 525D czyli do 400Nm-450Nm

Czytam też że to ta sama skrzynia co 6HP21

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano
Przed programem moc byla troszke nizsza niz jest podawana 172km i 330Nm.

Przed programem i usunięciem dpf, czy to był pomiar z dpf?

peace & love
Opublikowano

Nie jestem tego pewien dlatego dla pewnosci narazie tylko podniesiony do takiej mocy,jak sie pewnie dowiem wtedy na wiosne napewno sie cos zwiekszy:)

Dziekuje