Skocz do zawartości

m52b28 przeplywomierz delphi opinie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

czy ktos mial do czynienia z przeplywomierzem delphi do m52? czy warto kupic delphi za 320zl? bo siemens oryginal kosztuje 780zl. jest spora roznica, a wiem ze w innych autach delphi sie dobrze spisuje. nie wiem jak jest w m52 dokladnie w 2.8 na pojedynczym vanosie.

Opublikowano

Chyba raczej będzie lepszy rozwiązaniem albo oryginał albo uzywka widząc co się dzieje z innymi czujnikami w tym modelu tej firmy.

Co się z autem dzieje ze zmienić chcesz przeplywke?

Opublikowano
  • Autor

mam lekkie poszarpywanie jadac na niskich obrotach. dolot jest na 100% szczelny, czujniki walu i walka nowe, swiece nowe, fajki swiec nowe, cewki podmieniane z innego (w nocy sprawdzane, nic nie widac aby przebijaly). na kompie bledow brak, sonda chodzi, vanos chodzi.

Jedynie co z parametrow mi nie pasuje to przeplywka, na wolnych ma 0,7-0,8v, a przy 3000obr/min 1,8-2,1v. wg autodaty na biegu jalowym 0,6v a przy 3000 1,5v. wynika z tego ze moja przeplywka zawyza wartosci, wiec najprowdopodobniej powoduje szarpanie.

Opublikowano
Sprawdzałem swój stary filmik Livedata z INPY i u mnie a wolnych obrotach, napięcie przepływki to 0.68V(a na jeszcze innym zmienia Się od 0.62-0.66) czyli niby też za dużo :wink: a jednak żadnego szarpania u mnie nie ma. Niestety nie pamiętam do jakich obrotów kręciłem auto podczas jazdy,ale tak z filmiku na słuch to jakieś 3500-4000 rpm napięcie wzrasta nawet do 3.90V

Edytowane przez bonzo320i

Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.
Opublikowano
  • Autor
te 3000obr/min i napiecie 1,5v mierzy sie na biegu jalowym. Pod obciazeniem bedzie inne.