Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam posiadam e90 2.0i z 2005 i mam pytanie gdyklikam przycisk DTC na liczniku zaoala sie bapis DTC i swieci czyli jest aktywne DTC po poniwnym naciśnięciu gaśnie czyli jest wyłączine prawda i teraz mam pytanie gdy nacisnę i orzytrzymam przycisk zaświeci sie kontrolka żółty trójkąt w takim kole i po paru sekundach gaśnie a na youtube widziałem że jak wyłączamy kontrolę trakcji to ten trójkąt cały czas się swieci a u mnie gaśnie czy robię coś źle?
Opublikowano

Powinno być tak:

-Jedno razowe przyciśnięcie, aktywacja DTC (żółty napis DTC)

-Dłuższe przytrzymanie, dezaktywacja systemów bezpieczeństwa. (żółte "A" w kółeczku)

Opublikowano
Bo czy może to spowodować jakieś uszkodzenia w aucie? Nie zależy mi na wyłączeniu kontroli trakcji z ciekawości tylko sorawdzałm czy da się wylłączyć
Opublikowano

Dobrze by było poczytać instrukcję ;)

Jednokrotne naciśniecie wyłącza zabezpieczenie przed poślizgiem kół przy ruszaniu (Buksowanie)

Przytrzymanie wyłącza całkowicie kontrolę trakcji, wtedy świeci się taka ikonka jakby od błędu DSC.