Skocz do zawartości

Jak zrobić gniazdo cd in w Bavaria reverse rds?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Właśnie mam takie radyjko i chciałbym wyprowadzić mu na na panel gniazdo mini jack i mieć możliwość podpięcia np mp3 playerka.Wiem że można kupić kasetę-adapter ale może lepiej wpiąć się z takim gniazdkiem ...tylko gdzie?

Słyszałem że najlepiej na wyjścia z potencjometra głośności ..ale czy ktoś to już przerabiał???

Opublikowano

Witam

Napewno nie na potencjometr glosnosci. Tam jest sygnal wychodzacy a ty chcesz podac z zewnetrznego zrodla. Wiem ze jak podepniesz sygnal z zewnetrznego zrodla do przewodow glowicy w magnetofonie to bedzie gralo (sam kiedys takie eksperymenty robilem). Z glowicy wychodzi 3 przewody: 2x + i wspolny -. Z wyjscia sluchawkowego np odtwarzacza mp3 tez 3 przewody. Musisz rozebrac radio i wlutowac te przewpody na plytke gdzie sa wlutowane przewody od głowucy magnetofony. Nie wiem jak z jakoscia dzwieku i jak to sie sprawdzi na dluzsza mete ale napewno bedzie gralo.

Pozdrawiam
Opublikowano
  • Autor
właśnie chciałbym uniknąć wlutowywania się w głowicę....a potencjometr głośności znajduje się między przedwzmacniaczem a końcówkami mocy...tak mi się wydaje...
Opublikowano

Poszukaj na elektrodzie schematow do radyjek ktore maja to wyjscie jack i jak troche obcykany jestes w elektronice to bedziesz wiedzial jak to jest zrobione fabrycznie. Jak niewiesz ktore modele mialy to gniazdo to na allegro przyjzy sie przednim panelom :D

Jak zrobisz to powiedz jak i gdzie sie podlaczyles. Zawsze to jakas dodatkowa wiedza ;)

Pozdrawiam