Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Działał i działał az padł:))))wymienial ktos u siebie wentylator klimatyzacji? ja jestem nie stety przed wymiana koszt nowego 1800zł sa uzywki ale wiadomo dzis dziala jutro sie rozleci:)....w czwartek wymieniam na nowy......

http://img706.imageshack.us/img706/8972/001vhx.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Edytowane przez SEBOL.
Opublikowano
Woli ciekawości,mam pytanie. Czy wyswietlił sie jakis komunikat na desce? Czy sam zauważyłeś,że sie nie kręci?

nic sie nie wyswietlilo rzaden komunikat jedyne co zauwazylem to przy wlaczonej klimie jakby mniejszy nawiew podjechalem na kompa i wyszlo co jest nie tak....klima ani raz mi sie nie wylączyla mozliwe ze jakis rezystor w srodku wentylatora sie rozleciał.....co zrobic ze starym wentylatorem i calym osprzetem???jest jakis magik co go wskrzesi?????

• 1 rok później...
Opublikowano
Witam nie kręci mi sie wentylator od klimatyzacji na samym przodzie (na postoju klima bardzo słabo chodzi) , w trakcie jazdy jest dużo lepiej , czy jest jakiś bezpiecznik od tego wentylatora ( jeśli tak to gdzie ?) , co robić ?
Opublikowano
pewnie zdechl wentylator jak u mnie. jak okaze sie ze padl to mam wentylator do polifta na sprzedanie bo do mojej nie podszedl...
  • 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

"To niemożliwe"

Dobre :mrgreen:

U mnie wentylator padl przy 195 tyś. Na kompie w module silnika wyskakiwał błąd.

Używek do 3.0d wtedy nie było, musialem kupić nowy za 1700 z rabatem.

Powodzenia.

• 3 lata później...
Opublikowano

Witam,

Kupiłem E65 3.6B. Samochód świetny, ale mój egzemplarz kilka bolączek ma. Nurtuje mnie aktualnie tylko jedna sprawa. Podnosząc maske widzę chłodnice, tak jak na tych zdjęciach:

1. http://i.imged.pl/silnik-e65-745i-4-4-4-5-silnik-kompletny-z-osprzet-1106972.jpg

2. http://cdn4.pelicanparts.com/techarticles/MISC/BODY-The_Infamous_Alternator_Bracket_Oil_Leak_on_the_E65_BMW_7-Series/images_large/pic05.jpg

Mechanik stwierdził, że brakuje u mnie wentylatora klimatyzacji. Oglądając zdjęcia w internecie jedne egzemplarze pod maska faktycznie mają wentylatory, inne nie (przykłady wyżej). Pytałem kolegi, który miał E65 4.4 i twierdzi, że również nie miał tam wentylatora. Klima u mnie faktycznie nie działa, jeszcze nawet nie zdążyłem zabrać się za ten temat.

Jakie Wasze zdanie na ten temat?

Opublikowano

Ok. Jak zatem zdobyć nr części, żeby kupić dobry wentylator? Sprawdzałem w ETK po vinie i szczerze mówiąc ja nie umiem się tam doszukać takiego wentylatora. Końcówka VIN: DL85653

Ma ktoś jakiś pomysł?

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Odświeżę trochę temat

Padł wentylator, niby standard ale byłem u Jagiełłów w Łodzi i chłopaki powiedzieli mi że to elektronika sterująca jest do ogarnięcia, i że jest ktoś w Łodzi kto się tym zajmuje ale nie pamiętają kto. No i jak już się domyślacie, moje pytanie brzmi: czy ktoś ma jakaś wiedzę na temat elektryka który reanimował bądź reanimuje wentylatory czy elektronikę sterującą? I jeszcze jedno z czystej ciekawości. Czy próbował ktoś dopasować wentylator z innego modelu?