Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, posiadam w mojej F36 adaptacyjne ksenony. Świecą ładnie, fajnie działają w nocy. Mają jednak jedną wadę. Mianowicie w światłach przeciwmgłowych, które ponadto (w zasadzie przede wszystkim) służą do doświetlania zakrętów, siedzą zwykle żółte halogeny. Pytałem się w serwisie możliwość wymiany na LED. Otrzymałem odpowiedź, że mogę je co najwyżej wymienić na żarówki dające niebieskie światło (ponad 200 zł za sztukę bez montażu). Trochę to dziwne, skoro w aktualnym katalogu serwisowym polecane jest doposażenie F3x w diodowe światała przeciwmgłowe.

Podobną odpowiedź dostałem w sprawie wymiany żarówek w kierunkowskazach na ledy, tzn. w ASO tego nie zrobią ...

• Główni Moderatorzy
Opublikowano

Właśnie to przerabiam. Zestaw wg ASO nie pasuje ponieważ służy do doposażenia auta w SKRĘTNE halogeny led. Posiadając skrętne zwykle ich system od razu pokazuje ze dla tego vinu zestaw nie pasuje. Kosztuje ok 1500 zł i zawiera niepotrzebny nam moduł do skrętu. Cena zwykła pojedynczego halogenu led to ok 800 zł / szt. Zaryzykowałem i kupiłem tutaj:

http://allegro.pl/halogen-lewy-bmw-1-f20-3-f30-f32-oryginal-nowy-led-i6454208471.html

Przyszły idealne nowiutkie halogeny led oryginał BMW za 1/4 ceny. Pozostał mi montaż i kodowanie, pochwale się efektami.

• Zasłużeni forumowicze