Skocz do zawartości

Check Engine

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
ostatnio rozebrałem licznik (wymiana spalonej zarówki)i zauwarzyłem ze brakuje jednej własnie od check engine.Po załozeniu licznika swiecki mi die ta kontrolka na gazie a na benzynie mruga dlaczego
Opublikowano
Obilo mi sie o uszy ze zarowka wystepowala tylko w niektorych wersjach ( hamerykanskich ?). Ja u siebie tez nie mialem, dla ciekawosci wlozylem i probowalem odpalic kody blyskowe za pomoca pedalu gazu, ale nic nie mrugalo. Sprobuj poszukac czegos na temat kodow blyskowych . moze cos ci pomoze. (nie pamietam dokladnie jak sie to wlaczalo ale : zaplon w pozycje 1, lub 2 i szybkie wcisniecia pedalu gazu do oporu 5 razy .... )

Była E34 M50 2.5 24v :) czerwona

Była Lancia Lybra 2.4 jtd SW lx 2000

Jest Citroen c5 2.2 hdi 2001 exclusive

Jest E34 524 td 1991

1997 YZF 750R (4hd)- sold- nastepny sezon juz hayabusa

http://img244.echo.cx/img244/9103/podavatar6bx.jpg

Opublikowano
Po załozeniu licznika swiecki mi die ta kontrolka na gazie a na benzynie mruga dlaczego

Ponieważ eprom Motronic'a Twojej machiny jest z przed 90'go roku i nie obsługuje zapalania kontrolki w przypadku pojawienia się błędu. Kontrolka świeci się cały czas lub pulsuje po podłączeniu żarówki. Możesz oczywiście wykonać "stomp test" (bo z tego co piszesz masz motronic 1.3) i kontrolka "wymruga" Ci kody błędów lub ich brak (1444). Rozwiązaniem jest wgranie nowego epromu lub kabelek z włącznikiem. Możesz również wyjąć żarówkę jeśli Cię nie interesuje czy ECU łapie jakieś błędy.

peace & love
Opublikowano
  • Autor
wymruga błędy ?jak na benzynie mruga cały czas ,a co z tym stomp test ?
Opublikowano
wymruga błędy ?jak na benzynie mruga cały czas ,a co z tym stomp test ?

Bardzo Cię proszę wysil się trochę i poszukaj :search: . Wszystko jest na forum. Jeśli jednak nie chce Ci się (upał dziś straszny) wyjmij żarówkę i po problemie.

ostatnio rozebrałem licznik (wymiana spalonej zarówki)i zauwarzyłem ze brakuje jednej własnie od check engine.

Tej żarówki nie brakuje. Producent celowo jej tam nie umieścił.

peace & love