Skocz do zawartości

Zaparowany reflektor

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich

Troszkę więcej deszczu ostatnio,częste mycie no i mam zaparowany prawy reflektor...

Po kilku dniach niestety nie wszystko odparowało i tutaj się rodzi moje pytanie w jaki sposób go uszczelnić...

Oczywiście nie mam czasu i ochoty na grzebanie samemu i zlecę to komuś tylko prosiłbym o wskazówki w jaki sposób ma to być porządnie zrobione i ile w razie czego powinienem liczyć PLN za taką usługę ?

Nie chce żeby ktoś to robił po januszowemu dlatego pytam tak aby uniknąć czyjeś wpadki.

Z góry dzięki za wskazówki

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Przeczytaj cały post są opisane wszystkie powody parujących lamp.

viewtopic.php?f=72&t=309103

"Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego"
Opublikowano
paruja dany jest gdzies nieszczelnosc sa zaklady ktore sie tym zajmuja gosc wezmie zdemontuje lampe pozaslepia otwory popsika go piana i bedzie wdmuchiwal powietrze i szukal nieszczelnosci :wink: mozesz to zrobic samemu zawsze masz pewnosc i pieniadze :wink:

Czasem na drodze spotykam prawdziwych szalencow...

Pedza na złamanie karku i wbrew rozsadkowi...

Czasem naprawde ciezko ich wyprzedzic...

Moje 730d==>

Opublikowano
  • Autor

Panowie tak jak pisałem ja nie mam ochoty ani czasu przy tym dłubać...

Z tego co piszą chłopaki w innym wątku trzeba będzie po znalezieniu nieszczelności usunąć stary silikon i ponownie na nowo porządnie wszystko pouszczelniać.

No i w moim przypadku trzeba tam w środku go troszkę poczyścić bo są ślady po wilgoci.

Bez rozebrania się nie obędzie zatem...

Mam ostatnie pytanie dot. demontażu czy jest on jakiś bardzo kłopotliwy ? I czy warsztat specjalizujący się w reflektorach spokojnie sobie z tym poradzi ?

Opublikowano

Robota na jeden zimowy wieczór, opalarka i specjalny klej butylowy do lamp nic skomplikowanego . Faktycznie najgorsza część roboty to czyszczenie z tego dziadostwa :|

https://hidretrofit.pl/sklep/klej-butylowy/ chyba też naprawiają

"Gdyby Bóg popierał przedni napęd chodzilibyśmy na rękach"

Moja Szóstka :)

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=136&t=290385#p2162628

Moja Jedynka :)

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=112&t=298795

Opublikowano

Ja miałem podobnie, spokojnie poradzisz sobie z uszczelnieniem- jednak zrób to szybko. Z powodu wyjazdu służbowego zostawiłem zaparowany reflektor na kilka dni i niestety zaczeły się szopki z przetwornicą, które finalnie skończyły się wymianą na nową :)

Witam wszystkich

Troszkę więcej deszczu ostatnio,częste mycie no i mam zaparowany prawy reflektor...

Po kilku dniach niestety nie wszystko odparowało i tutaj się rodzi moje pytanie w jaki sposób go uszczelnić...

Oczywiście nie mam czasu i ochoty na grzebanie samemu i zlecę to komuś tylko prosiłbym o wskazówki w jaki sposób ma to być porządnie zrobione i ile w razie czego powinienem liczyć PLN za taką usługę ?

Nie chce żeby ktoś to robił po januszowemu dlatego pytam tak aby uniknąć czyjeś wpadki.

Z góry dzięki za wskazówki

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Jutro jestem umówiony na sprawdzenie reflektorów po tym jak mi je wymontują w warsztacie.

Tak czy owak prawy jest uszkodzony mechanicznie od góry pod maską i leje się tamtędy woda która w obecnej temperaturze nie odparuje.

Jest możliwe że montując marker ledy po prostu mi coś tam ułamali ?

Nie sądziłem że coś tak prostego można sp********...

No ale przy okazji pouszczelniają mi także lewy tak na przyszłość.

Opublikowano
  • Autor

Po oględzinach już wiem że oba są nieszczelne.

Niestety pół dnia stracone bo niby termin umówiony ale nie mieli czasu ( był piątek rano ) i zostawi Pan reflektory do wtorku....

Auto bez reflektorów w innym warsztacie bo zakład naprawiający lampy nie chciał ich demontować a montaż to już w ogóle bo oni nie umieją potem ustawić...

Ciekawe jak swoją drogą oklejają folią auta skoro boją się demontażu i montażu lamp.

Zabrałem lampy z powrotem na montaż i umówiłem się na tą samą akcję na 30.11

Cały koszt naprawy obu lamp ma wynieść 500 zł netto.

Plus 100 zł netto za demontaż i montaż lamp w innym warsztacie.

Opublikowano
  • Autor
Ręce opadają :duh:

a tak swoją drogą jesteście z Poznania ?

To może zrobię sobie wycieczkę na Termy Maltańskie i naprawię przy okazji reflektory:)

Opublikowano

Jesteśmy z Gminy Rokietnica (25km) od Poznania Trasa 184 Poznań-Szamotuły

nie chce zaśmiecać tematu napisz na pw , wszystko ci wytłumaczę ,

Reflektory Samochodowe-SpawaniePlastików
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor
Z braku czasu zrobilem to w koncu w Warszawie.Za 2 reflektory 400 zl netto plus 100 netto za wyciagniecie i ponowne spasowanie. Nic juz nie paruje.