Skocz do zawartości

BMW e60 535i 2008

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich jestem nowy na forum

Zakupiłem e60 535i 2008r z Kanady :)

Auto sam licytowałem i ściągałem zza oceanu 107 tys przebieg dojechane przodem po rozebraniu okazało sie ze nic groźnego do wymiany chłodnice komplet lampy maska błotniki podłużnice całe silnik nieruszony .

Co prawda na początek przyniosła mi BMW niespodziewanych kosztów tzn chłodnica oleju silnikowego i chłodnica oleju przekladniowego ( 2995zl w BMW po dużych rabatach pracowniczych ) na polskim rynku nie do dostania

Obecnie BMW składam jak wyjedzie to pochwale sie zdjęciami :)

Od razu mam pytanko do znających temat jaki olej zalać do n54 ? 5w 30 czy 0w30 lepszy ?

Opublikowano

Niedawno sprzedałem takiego samego po prawie 1.5 roku użytkowania i lałem do niego Mobil 1 New Life™ 0W-40 tak gdzieś 6.2-6.3l. Też miałem taką rozterkę, ale dużo czytałem na forach w USA i postawiłem na ten Mobil. W serwisie BMW lali niegdyś do tego silnika Castrol 0W-30, ale 5W-30 też jest jak najbardziej ok.

Aktualnie jestem w trakcie poszukiwań nowszego F10 z podobnym silnikiem i ciężko coś utrafić. Czy mógłbyś napisać w prywatnej wiadomości nt licytacji i kosztów ściągnięcia i ogólnie wszystkich informacji na ten temat? Korzystam z usług firmy, lecz kosztowo nie jest kolorowo i sporo koloryzują i być może naciągają...za wszystko trzeba płacić i to nie mało, od udziału w licytacji, koszty brokera itd po zarobek tegoż pośrednika co na naszą krajową pensję nie jest wcale mały. Czy brałeś udział w jakimś znanym domu aukcyjnym typu Copart i czy sam załatwiałeś papiery, transporty, cło, akcyzę itd?

Opublikowano
  • Autor

W Kanadzie jest ten plus ze połowa aut jest z kierunkami pomarańczowymi i ma liczniki w km bo mnie osobiście wkurzają bardzo mile :)

Koszta sa duże ściągnięcia ale i tak sie opłaca po za tym u nas sa słabe wersje samochodów w Europie a tam praktycznie każde na wypasie .

Ja ściągam sam handluje uszkodzonymi autami z Kanady mam kuzyna tam co mi licytuje i pakuje auta w kontener a ja odbieram z Gdyni osobiście Opłacam i po opłatach sprzedaje.

535 F jest ciezko kupić ceni je tez wysoko w stanach ale cZasem cos można ustrzelić :)

Na coparcie czasem cos sie uda kupić ale ogólnie duzo tam cwaniaków co podrabiają auta do sprzedaży szczególnie w USA

Opublikowano

to teraz jeszcze kupuj panel świateł na allegro i ciągnij kabelek z LCM do panelu, bo pewnie włącznika do przeciwmgielnego tylnego nie masz..

I to chyba jedyna robota którą nalezy wykonać przy dostosowywaniu e60ki na Polskę (oczywiście kodowanie radia na skok 0,1 jeszcze warto zrobić)..

Opublikowano
  • Autor
Juz kupione radio przekodujemy i bedzie śmigać