Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam!mam mam 320i 95r.Czy na komputerze powinna mi cos wyswietlac np. ze zaciągniety jest chamulec ręczny itp.????Bo wydaje mi sie że gdy ją kupowałem to gdy tylko opaliłem silnik odrazu włączał sie wyświetlacz a tezaz nic,sam musze wcisnąc zeby zobaczyć temperature albo coś innego.Ten komputer jesy pięcio przyciskowy.Prosze o rade!!!! :| [/img]
Opublikowano
u mnie tak samo , na poczatku wydawalo mi sie ze wyswietlal mi cos sam a teraz musze wciskac, mam tez zapsuty troche wyswietlacz i ucina mi troche, a a jak wiesz co czym sie sprawdza bo wszystko jest po niemiecku i nic nie kumam i jak mozesz to powiedz co mozna sprawdzic komputerem, dodam za mam wersje 93 325I cabrio
Opublikowano
ja mam panowie też taki cudo komputer ale najbogatszą wersję jakoś tak się udało :D i z tego co mi wiadomo na wyświetlaczu akurat to że ręczny jest zaciągnięty to nie powinno być takiego komunikatu. Mało płynu chłodzącego jakieś urządzenia typu żarówki jak się zjarały to takie rzeczy nam powie. A co oznaczają te przyciski no to też wiem ale prawie wszystkie Reich coś tam to ile km benzynki nam zostało w zbiorniku, Gesh czy coś tam to prędkość którą nam mierzy dany komp, Verb coś tam to spalanie bierzące i średnie na 100km. Timer czy jakoś tak to taki stoperek np zmierzyć ile czasu zajmie nam ruszenie spod świeteł :mrgreen: na drugi koniec miasta. Limit to taki dzwoneczek np ustaw sobie za pomocą tych cyferek po lewej 1000 100 10 1 :) prędkość 100km/h i zatwierdź przyciskiem S/R wtedy kiedy przekroczysz tą prędkość pojawi się przyjemny dla ucha dźwięk BEEEEP :mrgreen: no i są przyciski po prawej do ustawiania daty i godziny OK mam nadzieje że chociaż te podstawowe będziesz wiedział do czego służą. A i jest taki jeden CODE nie znam jego działania ale chłopaki na forum wiedzą także resztę CI dopiszą a mnie poprawią :wink: jeśli gdzieś się pomyliłem. POZDRAWIAM :roll2:
Opublikowano
U mnie tak samo troche ucina ale można sie doczytać.Akurat tą wersją komputera zbyt wiele sie nie sprawdzi :( a jeżeli chesz zmienić język to wciśnij 1000+10 jednocześnie i wyświetli ci sie menu funkcji i wpisz 1,wciśnij SET tam bedziesz mógł wybrac jezyk,ale polskiego tam nie znajdziesz :)
Opublikowano

Panowie, jeśli ktoś ma pełną wersję komputera pokładowego to ma znacznie więcej funkcji niż to opisaliście. Niedawno była na forum dyskusja na ten temat i można tam się wiele ciekawych spraw dowiedzieć, jak np. odblokować ukryte funkcje.

Proponuje poszukać pod hasłami OBC lub komputer pokładowy.