Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam,mam problem z moim bmw e38 740 i.Problem polega na tym ze silnik pracuje jak diesel spod silnika wydobywa sie klekot jakby z okolic rozrządu:
.Podczas jazdy wyszkoczył rowniez komunikat o cisnieniu oleju .Olej byl wymieniany jakies 1.5 tys km temu na 10 w 40 ,poprzednio byl zalany niby 10 w 60 lecz po rozkreceniu w silniku byl ogromny syf a takze opilki w misce olejowej poprzedniego wlasciela mojego dziadka moim zdaniem mechanicy przy wymianie oleju robili w chuja i go nie wymieniali. Proszę o pomoc. POzdro
Opublikowano
Zacząłbym od sprawdzenia dołu silnika czy ogólnie wejść od spodu i zobaczyć czy nie masz jakiegoś gówna i po prostu coś ociera itd. Może to głupie, ale nie kosztuje wcale, a może pomóc :) Miałem kiedyś podobny problem u siebie w aucie, że podczas jazdy też mi coś stukało jakby pod silnikiem, wlazłem pod auto i sie okazało, że plastik od nadkoli się ułamał/odczepił i po prostu podczas jazdy stukał.
Opublikowano
Sprawdź czy jeszcze pompę oleju masz na swoim miejscu

Pompa jest ok ,przyczyną klekotu śą rozsypane ślizgi ich kawałki zostały w misce olejowej.

Opublikowano

Rozrzad do wymiany, jezeli silnik ma Vanosy to Vanosy rowniez.

Takie same obiawy mialem u siebie w x5 4.4 (6 tys. komplet + wymiana)

• 1 miesiąc temu...