Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

[/img]Witam od niedawna w moim posiadaniu jest bmw e46 , z 3.0 diesel o mocy 184KM

mianowicie chodzi mi o to ze auta ma założony zderzak przedni z m pakiet i gdy pojechałem do blacharza żeby mi spasował zderzak z nadkolami bo rogi zderzaka odstają ,i okazało się ze zderzak jest z m-pakiet a błotniki z normalnej wersji , chodzi mi o to ze chce założyć błotniki z m pakiet-u i czy ktoś z was wie gdzie mogę pewne części do kupić, ( wiem ze macie rożne zdanie ale mi się bardziej podoba przód z m-pakiet ) jeśli ktoś może mądrze doradzić bez złośliwości to bardzo proszę o pomoc . i pozdrawiam

Zdjęcia auta

Edytowane przez de29ski
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Części moźesz szukać na RealOem

http://www.realoem.com/bmw/pl/showparts?id=AL71-EUR-01-2000-E46-BMW-320d&diagId=51_3278

W e46 nadkola są takie same w wersji zwykłej i Mpakiet , tylko przednie osłony się róźnią nr. 8 na rysunku

Kupic moźesz w sklepie

http://www.bmwstore.pl/pl/katalog/produkt/8265467-oslona-lewa

Który masz rocznik auta ? mogą być róźnice po FCL

"Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego"
Opublikowano
jeśli nadkola są takie same w wersji zwykłej jak i w m pakiet , to jeśli chce złączyć róg zderzaka z błotnikiem to pod listwa lampy robią się przestrzen taka jak by te elementy do siebie nie pasowały . rok auta to 2001
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ty masz natkole z dwóch części- kliknij w linka tak jak pisałem wcześniej część nr 1 na rysunku jest taka sama w zderzaku M i zwykłym tylko część nr 8 jest inna
"Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego"
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Oczywiście
Opublikowano

Witam,

przecież auto masz Touring, a zderzak od Coupe...

Ogólnie to musisz się chyba sam dokładnie przyjrzeć co tam może być przykombinowane,

Lampy xenon? jeżeli tak to ktoś zmieniał wzmocnienie czołowe; z jednej strony brak spryskiwacza... może jeszcze jakieś inne kwiatki się tam ukrywają.

Ewentualnie zderzak nie jest prawidłowo wsunięty na ślizgi boczne? (ale nie mam pojęcia czy coupe pasuje do sedana/touringa)

Pozdrawiam.

Opublikowano

Wydaje mi się ze najprościej będzie założyć zderzak z normalnej wersji ,to ze brakuje spryskiwacza lamp to wiem ale to jest mały problem , oto zdj ważniejszego problemu , przy dociśnięciu roku zderzaka na równo z błotnikami to pod listwa lampy robi się przestrzeń

f7f70a544794.jpg

06b87612f7cc.jpg

646e9fe39962.jpg

58223f961843.jpg

Opublikowano

Najlepiej jakby wypowiedział się ktoś kto już robił takie rzeźby (zderzak coupe do sedana/touringa albo odwrotnie) i powiedział czy to normalne, może one są po prostu innej szerokości.

Zresztą błotniki w wersji coupe a touring też są inne, więc pewnie są trochę inaczej wyprofilowane i wizualnie zderzak z innej wersji nadwozia nie będzie pasował na 100%?

Doginając go do poszukiwanego kształtu pewnie czujesz czy tam coś pod zderzakiem przeszkadza czy po prostu jest za szeroki... i już będziesz miał odpowiedź.

Może zacznij od wymiany zderzaka na poprawną wersję?

A co do tego małego problemu - przy kontroli można stracić dowód, o przeglądzie nie wspominam bo wiadomo jak to zwykle wygląda.

Opublikowano
szukam zderzaka na allegro ale są jakieś nie kompletne w których brakuje części , a wiadomo jak to później jest z kompletowaniem , gdy dociskam zderzak to nic go nie blokuje, dlatego postawie na wymianę zderzaka , a listwę pod lampę tez szukam ale widzę ze są same wersje przed lift , a jak są po lifcie to przeważnie brak na spryskiwacz miejsca , mam te auto od 2 tygodni i chce je doprowadzić do normalnego cywilnego stanu dlatego was pytam co i jak bo macie większa wiedzę na temat BMW bo ja dopiero zaczynam moją przygodę :D