Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, posiadam 318tds od roku. ogólnie jestem z samochodu zadowolony, ale jednak to 90KM to zdecydowanie za mało. Zastanawiam się nad chiptuningiem. Teraz pytanie czy warto? :D Czekam na odpowiedzi ! :D
Opublikowano

Z czipem nie poszalejesz, z 20 koni może dostaniesz, co w wyniku i tak daje marną sumę :wink:

Taniej i lepiej będzie zrobić swapa, jeśli chcesz faktycznie poczuć moc i wtedy wrzucić czip.

Opublikowano
Przy swapie dużo więcej roboty i kosztów. Jak juz robić swapa to na jaki silnik ? Czytałem kilka opinii na temat chipa to chwalą sobie, że róznica jest ogromna :D
Opublikowano (edytowane)
vernon17 ja na Twoim miejscu na pewno bym zrobił, zawsze 110KM lepsze niż 90KM, zważywszy że koszt takiej operacji duży nie jest, a te 20KM na pewno odczujesz na +. Edytowane przez marioF30
Opublikowano
No właśnie, gość którego się pytałem mówi, że do 115KM podciągnie, więcej nie. Na razie to wystarczy :) Póżniej będe myślał nad 6-cioma GARAMI :D
Opublikowano

każde kilka koni odczujesz.

ja kiedyś w e46 ze 136 na 155 robiłem i auto stało się znacznie dynamiczniejsze. Nie zawsze chodzi i przyspieszenie ale elastyczność się fajnie poprawia.

pewnie czip 1.8 to grosze wiec jeśli chcesz to rób. Aczkolwiek to już mocno wiekowa konstrukcja, do tego na pompie, przebieg też może mieć kosmiczny wiec może nie pokazać mocy jaką oczekujesz. Zadbaj o auto, doprowadź do porządku wszystko co powinno być sprawne. Zeby sie zaraz nie okazało ze sprzegło sie slizga albo turbo ci olej pije a ty chcesz czipa robić.

szukam