Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam już nowe klocki i tarcze ale nadal przy wciśnięciu pedału hamulca czuję go w podłodze jak w 126p albo w jakims traktorze... Co się dzieje proszę o pomoc!!!!!!!!!!

Hamulce są bardzo słabe no i trzeba pare razy podpompować żeby czuć skuteczne hamowanie :(((

Może czeka mnie wymiana pompy hamulcowej? A może coś z ABS?

HELP!!!!!

Moje BMW - E36 318 z X 95 przebieg 170 tys.

Opublikowano

Zapowietrzenie to jedna sprawa a druga, to że jeśli masz z tyłu szczęki to może być nadmierny luz między okładzinami a bębnami z powodu zużytych samoregulatorów i właśnie objawem jest to, że trzeba kilka razy pompować pedałem.

Sprawdź to w ten sposób, że zaciąg trochę ręczny (ale nie za bardzo, żeby jeszcze nie blokował kół) i sprawdź czy hamulce się poprawiły. Jeśli tak, to sprawdź samoregulatory, bo może wystarczy je wyczyścić.

Opublikowano
Kolega Kowal ma rację co do regulatorów ręcznego. Trochę trudny do nich dostęp bo przez otwory na śruby mocujące koło ale da się zrobić. :mrgreen: