Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Moze ktos z was miał juz przyjemnosc wyjmowac rozrusznik z 525i M50 automat,wysiada mi rozrusznik raz na jakis czas po przekręceniu stacyjki slychac tylko Bzzzz.... i Sru taki huk,od paru dni coraz częsciej a najgorsze to ze w sobote jade na wesele i jak mi tak nie zapali pod kosciołem to bedzie niezły przypał.Przyglądałem sie temu ale nie wiem czy da rade go jakos szybko wybudowac bo tak na mojoe oko to trzeba zrzucic całą gore kolektor ssący zeby sie do niego dostac,czy bedzie konieczna wymiana bendixa czy tylko cos nie styka?Pytałem znajomych mechanikow dzisiaj czy by tego nie zrobili ale kazdy jest zawalony robotą wiec musze to sam pokonac,jesli wyciągliscie juz tego pierona to poradzcie jak najszybciej sie do tego dostac.

Pozdrawiam

Adam

• 1 rok później...
Opublikowano
masz delikatny problem wyjmowałem rozrusznik ok. miesiąca temu sam na pewno nie dasz radu. Potrzebujesz przedłużki przez ok. pół samochodu z przegubem aż za skrzynię biegów. do tego zgrabna rączka która przytrzyma śróbki (2) od silnika strony i wszystkie czynności wykonujesz od spodu. Problem jest tylko z odkręcenirm wyjęcie przy tym to pestka
Opublikowano

Sam bym sie za to nie bral chyba ze masz odpowiednie klucze i doswiadczenie. U mnie regeneracja rozrusznika trwala okolo 6 godzin i elektryk sie zdrowo napocil chociaz robi to na codzien a zaplacilem 120 zl :D :D :D wiec nawet nie oplacaloby sie samemu grzebac bo pewno efekt bylby mizerny :evil:

pozdrawiam