Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam jestem posiadaczem bmw e30, ale do rzeczy kupiłem silnik od e34 łapy zostały już zakupione od e36 teraz czas na wiązkę bo z tego co wiem bez niej się nie obędzie że ta nie pasuje nie wiem bo silnik z powodu braku czasu stoi obok auta, jednak niedługo zaczynam pracę nad nim tzn ciąg dalszy, więc pytanie da się jakoś przerobić tą instalację aby pasowała? Jeśli nie to pytanko czy ma ktoś na sprzedaż taką instalację bo czytałem że nadaje się od e36 m50b25... pytanie czy też od innych np m50b25 vanos m50b20 m50b20 vanos, dodam ze mój to m50b25nv żeliwo oczywiście. Proszę o odp wiem może głupie bo wszędzie pisze że pasuje to po co to pytanie lecz nie widzę aby gdzies było na sprzedaż z e36 takie jakie trzeba więc może ktoś z forum ma na sprzedaż. Dzięki pozdrawiam.
Opublikowano

jak nie było vanosa to takiej szukaj

jak masz już silnik z wiązką to po co będziesz szukał drugiej

i tak musisz parę kabelków poprzerabiać

jak pakujesz to do wąskiej to i tak masz trochę roboty, jeśli chodzi ci o wtyczki to piny itp można poprzekładać

napisz co siedziało oryginalnie w e30stce

Opublikowano
Oryginalnie siedział tam 1.6 dokładnego oznaczenia sinika nie znam niestety, czyli mówisz żeby zostawić tą wiązkę co jest i tylko poprzerabiać trochę? A i jeśli tak czy nie masz może schematu takowej instalacji lub czy ktoś z forumowiczów taki posiada.
Opublikowano

ale 1.6 m10 czy m40??

poprzerabiać, weź schemat elektryczny od swojej wersji, schemat elektryczny od samochodu z którego masz wiązkę przy m50 i jazda, ja zawsze tak robiłem za pierwszym razem