Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, nie wiem czy moje pytanie skierowane jest we wlasciwe miejsce na forum i jezeli nie to z góry przepraszam i proszę o poprawkę.

Znajomy ma e36 m52b20 kupił ją w swietnym stanie ok 3 lat temu, i do tej pory nie włożył w nią ani grosza (nie dlatego że nie dba a dlatego że samochód tego nie wymaga) i jest ciągle eksploatowana . Silnik poddawany jest wysokim przeciążeniom praktycznie non stop, raz nawet przegrzał ją na paleniu do czerwonego pola (mam nawet zdj) ... a juz nie raz powyzej srodkowej kreski. i po tym zdarzeniach nadal chodzi bez zarzutu i trzyma niewiarygodnie dobrze moc, oleju ani nic z tych rzeczy nie bierze, jak to mozliwe ze ten silnik nadal chodzi tak dobrze ? takie rzeczy na aluminiowym bloku ??? Moze ktos wyrazić swoją opinie ? bardzo mnie ciekawi w jaki sposób silnik m52 może być az tak wytrzymały ?..

Opublikowano
do czasu.

Przez 3 lata nic nie wymienić to niezły hardkor. A skąd pewnośc odnosnie mocy ? :) była hamownia ?

Stąd że gdy ja ostatnio miałem m52b20 to porównania z jego nawet nie było, cichutki równo pracujący silnik . .. fakt faktem mój silnik był ostrym mułem do tego był na zatarciu ..