Skocz do zawartości

BMW e36 1.6 1997 r podczas dodawania gazu prawie gasnie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam BMW e36 1.6 1997r Benzyna + LPG Mam pewien problem otóz czasami jak odpale samochód popuszczam sprzęgło i lekko dodaje gazu samochód zaczyna tak jakby się dławić i prawie gaśnie. To samo sie dzieje jak trzymam sprzęgło i delikatnie wciskam gaz to samochód zachowuje się tak jakby miał zaraz zgasnąć. Ten problem raczej pojawia się i na benzynie i na gazie tak myślę choć nie zaobserwowałem dokładnie. Dziś np od razu po odpaleniu było dobrze, przejechałem ok 200m chciałem zaparkować popuszczam sprzęgło gaz wciskam powoli znowu jakby gasnął (Aż ciężko było podjechać) Gdy energicznie wcisne gaz do dechy tez sie dusi jakby mial.zgasnac..

Dzis pojawil sie kolejny problem jechalem az tu nagle zaczelo klekotac cos z prawej strony samochodu.. na zimnym raczej nie klekocze ale na ciepłym juz tak przy dodawaniu gazu bardzo słychac. Slyszalem ze podobno popychacze, mam zamiar kupic i dac do mechanika.

Przepraszam ze w dziale "Seria 4" ale w seria 3 nie moglem zalozyc tematu :/

Bardzo bym prosil o pomoc jest to.moj 1 samochód i chcialbym nim pojezdzic troche...

Pozdrawiam