Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
najpier chciales przedlifta , doszliscie do wniosku ze za 30 sie zadbanego nie kupi , teraz chcesz polifta 218 koni na ktorego min 40000zl trzeba miec ....
Opublikowano
Spokojnie, za 28 tys. zł. też kupi (bo taki ma budżet) :cool2: a później będzie płacz i zgrzytanie zębów.. I kolejny do powiedzenia: Polak mądry po szkodzie :roll:
Opublikowano
Mam 35tyś łącznie, czy jak gdzieś napisałem, że kupuję? Chciałem, wycofałem się, co nie znaczy, że nie mogę w końcu podjąć decyzji co finalnie zakupię - nie ważne teraz czy za rok.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Sorry, że znowu wtrącę, ale 35 tysia na "gotowo" to starczy na e90 - zależy jeszcze jaki motor. Od pewnego czasu w podobnym budżecie szukam e60 i szału nie ma. Posucha i nadal jeżdżę e46.

Na twoim miejscu odpuściłbym sobie teraz szukanie. Trafisz na rupiecia. Powiększ budżet o 10 tyś i na wiosnę rób research od nowa. 10 patyków to nie jest jakoś strasznie dużo, a przy twojej napince na na X5 dużo zmieni.

Opublikowano
I to jest Twój błąd niestety :wink: szukanie X5 z Twoim budżetem i sztuki które tu wrzucasz powinny Cię raczej odkręcać od zakupu, a nie nakręcać.
Opublikowano
A najgorsze jest to że dwóch moich znajomych kupilo X5 jedno przyjechalo z USA i jeździ już bez żadnych problemów 4 lata 3,0i druga diesel od roku bez problemów. Ta druga kupna w pl zarejestrowana za 33tys. Obaj chwala siebie bardzo. IMO to nie graty w środku wyglądają ok. Przebiegi pewnie mają większe ale kosztów nie generują. stąd też moje nakrecenie i taki budżet.
Opublikowano
Sorry, że znowu wtrącę, ale 35 tysia na "gotowo" to starczy na e90 - zależy jeszcze jaki motor.

Na jakieś zmęczone życiem 2,0d z 2006-2007 wystarczy. Za 330d z roku pańskiego 2010-11 to i 17000 EU może być mało + jeszcze opłaty.

Ja mając do dyspozycji kwotę ca. 35k PLN zdecydowanie nie pchał bym się w X5. Klasa premium ( a Ty chcesz premium SUVa ) ma to do siebie iż doprowadzenie tego do stanu użytkowania oraz serwisowanie do najtańszych nie należy.

Opublikowano
A najgorsze jest to że dwóch moich znajomych kupilo X5 jedno przyjechalo z USA i jeździ już bez żadnych problemów 4 lata 3,0i druga diesel od roku bez problemów. Ta druga kupna w pl zarejestrowana za 33tys. Obaj chwala siebie bardzo. IMO to nie graty w środku wyglądają ok. Przebiegi pewnie mają większe ale kosztów nie generują. stąd też moje nakrecenie i taki budżet.

Jeszcze nie spotkalem osoby ktora by przyznala ze jej samochod czesto jest u mechanika ;) zawsze wszyscy mowia,, mam przebieg 199 000 km , bezwypadkowy i normalnie igla'' ;)