Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Może ktos sie spotkał z taką usterką: przy max. przyspieszeniu przy 6500 obr/min odcina 6 cylinder . Zczytany bład: misfire on cylinder 6

Auto miało wymieniane uszczelniacze zaworowe, przed wymiana nie było tego problemu

Cewka wymieniane z innymi, świece nowe, wtryskiwacz wymieniony na używke z allegro i dalej to samo....

Może ktoś cos wie.....??

Opublikowano

Czesc,

Mialem identyczny blad: Cylider Misfire, po wystapieniu bledu silnik przechodzil w tryb awaryjny. Winny byl wadliwy wtryskiwacz, po wymianie wtryskiwacz+swieca wszystko wrocilo do normy.

pozdr

Opublikowano

U mnie było podobnie ino , że u mnie 4 cylindry. Chciałem wymienić wtryskiwacz lecz nie umiałem odpiąć tego wężyka gumowego z tą szybko złączką.

Popytałem trochę i zalałem środek TUNAP do baku , jedna butelka na dwa baki starczyła i jeszcze mi do łódki zostało po zimie :]

Po tym tunapie błąd przestał się wyświetlać , korekty się trochę wyrównały no i silnik przestał falować . Drogie to było ale się opłacało.

Był to TUNAP 979 albo 937 już nie pamiętam dokładnie .

Opublikowano
Misfire moze miec niestety bardzo wiele przyczyn. Jakies inne kody albo anomalie ?

Moja La Bunia

DO E9x :

oslona konsoli centralnej Performance OEM Carbon przed liftem - 725 zl

Wszystkie przedmioty aktualnie w galeri. Wysylka od 26/01/17. 15 dni na zwrot bez podowania przyczyn w nienaruszonym stanie

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Witajcie, były długie przygody z autem zanim zostało naprawione, otarło się nawet o komis. Do rzeczy:

- Przyczyną wypadania zapłonu była opadnieta dzwigienka z popychacza w głowicy ( przy składaniu po wymianie uszczelniaczy)

- Brał olej ( stąd wymiana uszczelniaczy) - wina softu