Skocz do zawartości

BMW F10 525d 204KM zamiana skrzyni manualnej na automatyczną

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Jak w temacie posiadam BMW F10 525d 204KM z 2011r. i chciał bym wymienić skrzynię z manualnej na automatyczną z łopatkami. Czy wie ktoś może czy dużo z tym roboty lub jaki mniej więcej koszt takiego zabiegu? Ew. Zna ktoś jakiegoś speca który by to ogarnął z okolic Krakowa, Zakopanego? Chciał bym też wymienić lusterka zewnętrzne i wewnętrzne na fotochromatyczne więc taki ktoś by mi się naprawdę przydał.

Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedzi.

Opublikowano
Oczywiście,że jest to możliwie,ale powiem wprost-ekonomicznie nieopłacalne! Skrzynia automatyczna posiada sterownik, który jest ściśle przypisany do konkretnego auta i póki co jak na lekarstwo szukać osób, które ogarniają przeszczep z auta do auta. Do tego masa kabli, wtyczek, roboty, programowanie i kodowanie... Lepiej poszukać wersji z automatem.
Opublikowano
Dziękuję za konkretną odpowiedź. A co do lusterek fotochromatycznych wie ktoś może kto by mi to ogarnął w podanych lokalizacjach? Mam też problem z wodą w drzwiach i nie chce za bardzo z tym robić więc też by mi się przydał namiar na takiego speca multi od BMW (Serwisy, oleje zawieszenie woda w drzwiach idt) dzięki wielkie.