Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Od momentu zakupu auta borykam się z dość irytującym dźwiękiem który wydobywa się przy puszczaniu pedału gazu z przodu auta z prawej stron zdecydowanie w okolicy katalizatorów przednich. Dźwięk podobny do wolnobiegu rowerowego, regularny, jakby grzechotanie. Czy ktoś borykał się z podobną przypadłością? Z góry dzięki za pomoc.

Dla tych którzy nie kojarzą dźwięku wolnobiegu rowerowego filmik pod linkiem :D

Opublikowano
Mialem podobny objawa tzn grzechotanie jak odpuszczalem gaz ale od okolo 3 tys obrotow , okazala sie do wymiana jedna z turbin
Opublikowano
Nie wiem po co straszycie , to normalne dla tego silnika i turbin . Jeśli przy pełnej mocy nie wywala Ci błędu ciśnienia doładowania , to nic nie rób . Nawet turbo po regeneracji tak bedzie działać . A pompuje pełna mocą i zawór trzyma ciśnienie .
Opublikowano
Nie wiem po co straszycie , to normalne dla tego silnika i turbin . Jeśli przy pełnej mocy nie wywala Ci błędu ciśnienia doładowania , to nic nie rób . Nawet turbo po regeneracji tak będzie działać .

Nowe turbo/po regeneracji z prawidłowo wyregulowanym wg i zaktualizowanym softem nie powinno tak działać. Poza tym nie ma tu nic ze straszenia, naprawa wg jest stosunkowo prosta i jeśli z turbiną nie dzieje się nic oprócz w.w. terkotania wystarczy kupić zestaw naprawczy i wymienić ramię z talerzykiem, ew. z aktuatorem włącznie.

Opublikowano

Talerzyk nawet jak jest nowy to i tak tam jest luZ , ale jak domyka to trzyma dobrze . Wiec nie wiem moze ja tylko tak miałem .

Tak z ciekawości gdzie można kupić taki zestaw ? Szkoda ze dużo pracy jest aby dostać sie do turbin :/

Opublikowano

Dla zainteresowanych za 100$ można ten zestaw kupić z USA bezpośrednio od gościa który je robi i jest pewność że to nie chiński wytwór bo i takie na ebayu można dostać.

Sam osobiście nie dam rady tego wymienić ale pogadam z moim mechanikiem. Jak nie to dwie turbiny regenerowane za £450 z wyeliminowanym problemem wastegate'u...

Opublikowano

Wszystkie są z chin. Mówisz pewnie o turbo lab of america (bmwracing_6) - oni mają po prostu stock w us - nie mają własnej produkcji.

Widać to choćby po tym, że jakiś czas temu

w zestawie, dokładnie w tym samym czasie co w zestawach z chin

+ ich wykończenie jest identyczne jak to na aukcjach z chin ;)

Btw. sprowadzenie do PL to 100$ + 33$ przesyłka z us vs 89$ +15$ chiny ;)

Ps. Znalazłem też nowe turbiny (nie regenerowane) w całkiem ok cenie jeśli by Cię to interesowało.

Opublikowano

Myślałem, że sami to robią bo gościu się chwalił na filmiku, że to ich pomysł ale pewnie masz rację taniej z chin sprowadzić niż samemu zrobić.

Ps. Znalazłem też nowe turbiny (nie regenerowane) w całkiem ok cenie jeśli by Cię to interesowało.

Cena atrakcyjna, ale problem w tym, że nadal będą to wadliwe turbiny która po pewnym czasie znowu zaczną jarmolić :(